15 Şubat 2014 Cumartesi, 21:08
HULİSİ PORGALI, ÖZSAN SANAYİ SİTESİ ESNAFINI ZİYARET ETTİ
 Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkanlığı adayı Hulisi Porgalı; Özsan Sanayi Sitesi’nde esnafla bir araya geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yeşilyurt Belediye Başkanlığı adayı Hulisi Porgalı, beraberinde partililer ile birlikte Özsan Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek, esnafı tek tek gezip sıkıntı ve taleplerini dinledi. Porgalı, yerel seçimlerde de destek istedi.
Özsan Sanayi Sitesi’nin sadece adının olduğunu ve her türlü yatırımdan, hizmetten mahrum kaldığını ileri süren Porgalı şöyle konuştu:
“Özsan Sanayi Sitesi esnafımızı geziyoruz. Karşılaştığımız durum hakikaten çok üzücü. Bir yatırım yapılmış. Sadece adı var Özsan Sanayi Sitesi. Biz şimdiye kadar Yakınca Belediyesi’nin bu bölgede en iyi çalışan belediye olduğunu söylüyoruz. Ama Özsan Sanayi Sitesi’nin arka kısımlarına geldiğimiz zaman durumun pek de iç açıcı olmadığını görüyoruz.”
Esnafın en büyük sorununun site içerisindeki çöp yığınları ve yol sıkıntısı olduğunu belirten Porgalı, “Maalesef ki esnafımızın da dile getirdiği gibi sıkıntıların sadece göstermelik, göz boyamak için ve ön planda görünen yerleri yapılmış. Ama arka planda kalan, esnafın yaşadığı iş yaptığı bölgeler pislikten ve çöp yığınlarından geçilmiyor. Esnafın en büyük şikayeti çöp. Buradaki çöp yığınlarının kaldırılmasını istiyorlar. Az önce gördük bir esnafımızın elektriğini kesmişler. Sanayilerimizde pahalı elektrik olması ve doğalgazın olmaması, pahalı su ve yolların berbat durumda olması, burada hiçbir aktivitenin olmaması, bir noterin, bir bankanın olması esnafın en büyük derleridir” ifadelerini kaydetti.
Porgalı, yönetime geldikleri taktirde önceliklerinin Özsan Sanayi Sitesi esnafının sorunlarını çözmek olduğunu belirterek, “Nasip olurda yönetime gelirsek bu sorunlara en kısa zamanda çözüm bulmaya çalışacağız. Önceliğimiz Özsan Sanayi Sitesi ve esnafın sıkıntılarını çözmek olacak” dedi.
Sıkıntılarını Porgalı’ya anlatan esnaf ise çevre düzenlemesi ve Özsan Sanayi Sitesi’nin içerisindeki çöp yığınları, yol çökmelerinden dert yakındı. Özsan Sanayi Sitesi içerisindeki çöpleri, yapılmayan yolları Porgalı’ya gösteren bir esnaf, “Burası devamlı böyle. Sadece siz bugün geleceksiniz size gösterelim diye böyle değil. Site içerisindeki bütün sokaklar aynı. Adeta çöp yığınına dönmüş. Çöpçüler de sadece çöp kovalarına atılmış olan çöpleri alırlar, gerisine karışmazlar. Bu yıllardır böyle devam ediyor” şeklinde konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
HULİSİ PORGALI, ÖZSAN SANAYİ SİTESİ ESNAFINI ZİYARET ETTİ