24 Haziran 2014 Salı, 15:12
“İHTİYAÇTAN FAZLA GIDA ALMAYIN VE STOK YAPMAYIN"
Malatya Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, “Ramazan ayı nedeniyle ihtiyaçtan fazla gıda alıp stok yapmaya gerek yoktur” dedi. 
Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın açıklamasında, Ramazan ayı yaklaşırken tüketicileri uyaran Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, “Ramazan ayı dolayısıyla özellikle gıda ürünlerine zam yapılacak mı? Hepimiz merak ediyoruz. Geçen yıllarda büyük zamlar görmedik. Ancak bu yıl doğal afetler nedeniyle, bazı illerde özellikle meyvelerde büyük kayıplar oldu. Bu meyvelerin fiyatları artabilir. Döviz ve petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle bazı gıda ürünlerinde de ister istemez fiyat artışı görülebilir” ifadelerini kullandı.
Tüketicilerin ramazan alış verişini yaparken, ihtiyaçtan fazla gıda almamalarını isteyen Ali Düzova, “Çok pahalı ürünlerden uzak durmalıyız. İhtiyaçtan fazla gıda alıp stok yapmaya gerek yoktur. İhtiyaçlarımızı azar azar temin etmeliyiz” şeklinde konuşarak, vatandaşların gıda ile ilgili şikayetlerini Tarım,Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı alo 174 ve Alo tüketici hattı 175 numaralı telefonu aramalarını önerdi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“İHTİYAÇTAN FAZLA GIDA ALMAYIN VE STOK YAPMAYIN"