19 Temmuz 2017 Çarşamba, 14:27
İl Başkanı Kiraz Sorunu Yerinde İnceledi
Malatya’da yaz ayları ile birlikte tarım arazilerinin sulamasında yaşanan sorunlar siyasilerinde yakın takip ettiği konuların başında geliyor. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’da sorunların yaşandığı yerlerden biri olan Battalgazi’de inceleme yaptı. 
İl Başkanı Enver Kiraz, partisinin yönetimi ve yetkilileri ile birlikte Battalgazi İlçesi Alacakapı bölgesini ziyaret ederek çiftçiler ile görüştü. CHP Belediye Meclis başkan vekili Hurşit Kuşçu’nun da yer aldığı inceleme de konuşan İl Başkanı Enver Kiraz, bölgedeki sulama kanallarının kurumuş vaziyette olduğunu belirterek çiftçilerin önemli bir sorun ile karşı karşıya kaldığını söyledi.
Sulama suyunda sıkıntı olduğu için bölgede kanalizasyon sularının arazilerin sulanmasında kullanıldığı iddiasını da gündeme getiren Kiraz, “Burada kanalizasyon suyunun arazilere verildiğini ve bunun da halk sağlığını ciddi manada tehlikeye koyduğunu biliyoruz. Buradaki insanlar kokudan duramıyorlar. Bölgedeki vatandaşlar burada yetişen ürünleri tüketmekten dolayı rahatsızlanıyorlar” şeklinde konuştu.
Yıllardır kapalı sulama sistemine geçilmediğini kaydeden Kiraz, bölgede sulama sorunu olmadığını ifade eden iktidar partisi vekillerine de çağrıda bulundu. Milletvekillerini bölgeye davet eden Kiraz, “Ben bu bölgeyi biliyorum, biz bu bölgeye her zaman geliyoruz. Gelin birlikte gelelim, onlarda buradaki kokuyu teneffüs etsinler, ondan sonra da sorun var mı yok mu karar versinler” ifadelerine yer verdi.
Kanalizasyon sularının sulamaya dahil edilmesinde sulama birliklerinin de katkısı olduğunu savunan Kiraz, “Bununla ilgili elimizde belgeler var. Sulama birlikleri eliyle bu işlem gerçekleştiriliyor” dedi. Bölgedeki sorunun biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydeden Kiraz, “Çat Barajı yada Battalgazi Karakaya barajından suyun bir yöntemle buraya getirilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde Samanköy’de çiftçilerin kayısıları ayaklar altına alması sonrası da yapılan eleştirile de değinen Kiraz, “Bizlere diyorlar ki çiftçilerle birlikte kayısıyı ayaklar altına aldılar. Peki nimete kanalizasyon suyu vermek hak mıdır, reva mıdır?. Bu sorunları kimse sorgulamıyor” şeklinde konuştu.
CHP’nin ziyareti sırasında konuşan bölge çiftçileri de yaklaşık 10 yıldır aynı sorun ile karşılaştıklarını belirterek yetkililerden sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
İl Başkanı Kiraz Sorunu Yerinde İnceledi