18 Eylül 2014 Perşembe, 15:59
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ÖĞRENCİLERE MEYVE DAĞITILDI
 Sağlık Bakanlığı Türk Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından başlatılan 'Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda' projesi kapsamında Çarmuzu Mahallesi'nde bulunan Kaynarca İlkokulu'nda etkinlik düzenlendi. 
Okullarda beden eğitimi derslerinde ve beslenme saatlerinde çocuklarda meyve tüketiminin özendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen 'Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda' projesi kapsamında Kaynarca İlkokulu'nda, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından öğrencilere meyve dağıtıldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, "2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla beraber Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile şehirlerdeki Halk Sağlığı Müdürlükleri arasında bir proje düşünüldü. Bu projenin uygulaması için Kaynarca İlkokulu'ndayız. Özellikle ilköğretim çağında çocukların gelişimi noktasında beslenmede önemli olan besin öğelerini vurgulamak ve beslenme saatinde sağlıklı beslenmenin ne olduğunu veya ne olmadığına dikkat çekmek için , Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve okul çalışanlarıyla bu etkinliği düzenledik" dedi.
"GELİŞMEKTE OLAN ÇOCUKLARDA BESLENME ÖNEMLİ"
Şener, gelişmekte olan çocuklarda beslenmenin önemine değinerek, şunları söyledi: "Gelişmekte olan çocuklarda beslenme çok önemli. Hem fiziksel hem de ruhsal gelişim açısından özellikle de eğitim-öğretimde başarılı olabilmeleri için beslenmenin önemi çok büyüktür. Beslenmede, hem okul yöneticilerinin dikkatlerini çekmek hem de velilerin bu konuda daha özenli olmaları için bu projeyi yürüteceğiz. Bu proje sadece bugüne özgü değil, özellikle eğitim dönemi boyunca belirli aralıklarla eğitim etkinliklerimiz olacak. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çalışan özellikle diyetisyenler ve hekimlerle, Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği içerisinde bu etkinliklerimize devam edeceğiz."
"ÇOCUKLARIN BESLENME ÇANTALARINA MEYVE KONULMALI"
Çocukların beslenme çantalarına özellikle meyve ve sebze konulması gerektiğine de dikkat çeken Şener, "Çocukların beslenmesi tek düzey olmamalıdır. Anne ve babaların beslenme çantasını hazırlarken özellikle farklı besin gruplarına mutlaka dikkat etmesi gerekiyor. Süt ve süt ürünleri, tahıllar, et ve yumurta beslenme çantasına konulabilir. Biz genel anlamda bunları yaparken meyve ve sebzeyi unutuyoruz. Özellikle bu etkinliğin ana teması meyveyi de unutmamak. Bununla birlikte mutlaka sabah kahvaltısını yapmak. Daha sonrada okula gönderilen yavrularımızın beslenme çantalarına sebze ve meyveleri de koymak gerekiyor. Özellikle beslenme saatlerinde ve beden eğitimi derslerinde bunların tüketilmesine özen gösterilmelidir" ifadelerini kullandı.
"KANTİNLERDEKİ GIDA ÜRÜNLERİNE DİKKAT EDİLMELİ"
Şener, okul kantinlerindeki gıda ürünlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Okul kantinlerinde yavrularımızın aldıkları gıda ürünlerine de ayrıca dikkat çekmek istiyorum. Özellikle merdiven altında üretilen ürünlerin kantinlere konulmaması için okul idarecilerinden istiyoruz. Ucuz maliyetli, ne olduğu belli olmayan, fason markalı ürünlerin yiyeceklerini görüyoruz. Bunlar, gelişme çağında olan çocuklar için sağlık açısından son derece zararlı. Bunlara da dikkat etmek gerekiyor" diye konuştu.

18_EYLUL_HALK_SAGLIGI_MUDURLUGU_KAYNARCA_OKULU paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ÖĞRENCİLERE MEYVE DAĞITILDI