04 Kasım 2016 Cuma, 00:15
İLGİNÇ ZEHİRLENME ?
İLGİNÇ ZEHİRLENME ?

Yeşiltepe’de bilinmeyen bir gaz kokusu  ve vatandaşların boğaz yanması şikayeti ile hastaneye başvurması üzerine yapılan geniş çaplı araştırma ve kimyasal ölçümlerde her hangi bir  netice çıkmadı.

Olay, saat 22.00 sularında Yeşiltepe Koşu Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre; vatandaşların bir gaz kokusundan etkilenmesi üzerine durum  Emniyete ihbar edildi. İhbar üzerine bölgeye giden polis ekipleri, bazı vatandaşlarında boğaz yanması ve nefes almakta zorlanma şikayetleri ile Devlet Hastanesi’ne gittiğini tespit etmesi üzerine AFAD, Büyükşehir İtfaiye ekibi ve 112 acil servis ile 186 Doğalgaz ekipleri bölgeye istendi.

AFAD Arama kurtarma Ekibi tarafından bölgede değişik noktalarda yapılan ölçümlerde her hangi kimyasal bir bulguya rastlanmadı.

Henüz kaynağı bilinmeyen gazdan dolayı 40 vatandaşın Devlet Hastanesi ve özel hastanelere gittiği öğrenilirken, hiç birinin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve hastanelerde  oksijen takviyesi yapıldığı öğrenildi. Hastanelere giden vatandaşların büyük bir bölümünün oksijen takviyesinin ardından taburcu edildikleri belirtildi.

Bölgede inceleme ve araştırma yapan ekipler saat 23.40 sularında çalışmalarını sonlandırdılar.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
İLGİNÇ ZEHİRLENME ?