22 Eylül 2016 Perşembe, 23:20
İlköğretim Haftası Darende’de kutlandı
Darende’de İlköğretim Haftası Cumhuriyet İlkokulu’nda kutlandı. 
Kutlama programında konuşma yapan Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden Hasan Uçar, ilköğretimin okumanın, anlamanın, görmenin ve görebildiğinden anlam çıkarmanın, ders almanın, düşünmenin ve zekayı terbiye etmenin adı olduğunu söyledi. Uçar, “Atatürk’ün dediği gibi İlköğretim, Türkiye Cumhuriyetinin temelidir, çağdaş uygarlık yolunda en büyük engelimiz olan cahilliğin yok edildiği ortadan kaldırıldığı yer ilköğretim kurumlarıdır” şeklinde konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ise herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına başlandığını söyledi. İnce, “Ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiği bugünlerde ilçemizde eğitim öğretime herhangi bir aksaklığa meydan vermeden zamanında başladık. İlçemizde 2016-2017 eğitim öğretim yılında 35 eğitim kurumunda 5 bin 663 öğrenci, 478 öğretmenle eğitime başladık. Bu öğrencilerimizden bin 802 taşıma kapsamında taşınmaktadır” diye konuştu.
Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen İlköğretim Haftası kutlamalarına Darende Kaymakamı Ali Türk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
İlköğretim Haftası Darende’de kutlandı