31 Mayıs 2014 Cumartesi, 15:10
İMAM HATİPLİLER BULUŞTU
 Malatya'da 'İmam Hatipliler Buluşması' etkinliği düzenlendi. 
Malatya İmam Hatip Okulları Platformu tarafından Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Abid Öztoprak, AK Parti Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Müftüsü Ümit Çimen, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, dernek ve sendikaların temsilcileri, imam hatip öğrencileri ile aileler katıldı.
Etkinlik, Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için hazırlanan slaytla başladı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ver Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden etkinlikte konuşan Vali Vasip Şahin, "İmam hatipliler, bu ülkede hep belirli bir kesimin çocukları ve insanları oldu. Çok fazla varlıklı değillerdi. Çok fazla imkanlara da sahip değillerdi. Vatanın, milletin değerleriyle hemhal olmuş, bütünleşmiş; vatan, bayrak, Kuran ve değerler için kalpleri sürekli atan samimi bir avuç insandan oluşmuştu. Ve bugün Allah'a şükür o samimiyetin, o ihlasını, bereketini hep birlikte yaşıyoruz" dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, maneviyatlı gençlere ihtiyaç olduğunu kaydederek, "Biz bu ülkede 12 yıllık iktidarımız boyunca 10 binlerce kilometre duble yollar yaptık. Hava alanları, okullar yaptık. Üniversiteler ve birçok hizmetler yaptık. Ama bir şeyi ihmal ettik. Mili ve manevi değerleri kendinden barındıran, bu ülkenin geleceği olan gençlerin yetiştirilmesinde ihmalkarlığımız oldu. Aslında ihmalkarlığımız da olmadı. Ne yazık ki milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirdiklerini sandıklarımızın ihanetine uğradık. Yıllarca hükümet olarak bu ülkede milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştiriyor diye destek olduğumuz insanların, uluslararası bir şebekeyle beraber değil AK Parti'yi, bu ülkeyi felakete nasıl yuvarlamak istediklerini ne yazık ki üzülerek görmüş olduk" şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, imam hatiplerinin önünün kesilmeye çalışıldığını ifade ederek, "Bu ülkenin gerçek sahipleri sizlersiniz. Bugüne kadar imam hatipler üzerinden çok entrikalar çevirmeye çalıştılar. Okullarımızı yapmadılar. Oraya giden öğrencileri fişlediler. Öğrencilerin imam hatiplere gitmemesi için önlerini kestiler. Ama bu okulların sahibi milletin kendisiydi" dedi.
Malatya İmam Hatip Okulları Platformu adına konuşan Abdullah Kayhan ise, imam hatiplilerin İslam toplumlarına model oluşturduklarını kaydederek, şunları söyledi: "Bugün çocuklarımızı okullara gönderirken önce özel kolej, sonra Fen lisesi, sonra Anadolu liseleri, hiçbir yere yerleşmemişse 'imam hatip lisesine gitsin belki bize bir Fatiha okur' düşüncesi hakim hale geldi. Ancak şunu belirtmek istiyorum; biliyoruz ki, Peygamberlerin varisleri alimlerdir. Bu büyük göreve talip olan varislerin en iyilerimiz olması gerekmez mi? Şükürler olsun, bugün imam hatipliler yönetim, iş, bilim dünyasındaki başarılarıyla İslam toplumlarına model oluşturmaktadır."
İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün de, imam hatip liselerinden vali, milletvekili ve başbakanların çıktığını belirterek, "İmam hatiplim sen öyle büyüksün ki, senden Valiler çıktı, milletvekilleri çıktı, Başbakanlar çıktı. Sen Cumhurbaşkanı olacaksın. Bir tek beklentimiz var. Sevgili anne ve babalar siz öyle bir seçim yaptınız ki, dünyayı kazanmak için oğlunuzu Fen lisesine verebilirdiniz. Çocuğunuzu dünyayı kazanacak bir meslek sahibi yapabilirdiniz. Ama dünyayı kazanan ahreti unutuyor. Sonra anne ve babalar yattıkları yerden bir Fatiha bekliyor. Öyle bir seçim yaptınız ki, dünyasını kazanacak, ahiretini kaybetmeyecek, neslini atasını unutmayacak, annesine babasına Yasinler, Fatihalar gönderecek hayırlı evlatlara sahip olduğunuzu bir kere daha ispat ettiniz" diye konuştu.
İl Müftüsü Ümit Çimen de, imam hatip neslinin milletin umudu olduğunu dile getirerek, "İmam hatip nesli, aziz milletimizin kendi neslini, kendi kökleriyle buluşturma projesidir. İmam hatip nesli, milletimizin kendi kumaşından bir nesildir. İmam hatip nesli, milletimizin umududur" dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, imam hatiplilerin ülkenin her kademesinde yer aldıklarını belirterek, "Bu ülke ne zaman sıkıntıya düşse, imam hatiplilerin ülkeyi dar boğazlardan alıp, yukarıya taşıdığını gördük. Ama biz o zor günlerde de hiç ümidimizi kesmedik. İmam hatiplilerin her türlü önleri kesildi. Ama bugün ülkemizin her kademesinde, ülkemizi ayağa kaldıran, medeniyetler seviyesine çıkaran her alanda imam hatiplilerin katkısı var. Bu konuda hükümetimiz düşünülmeyenleri yaptı. Ve çok büyük reformlara imza attı" şeklinde konuştu.
Program, düzenlenen çeşitli etkinliklerle sona erdi.

31_MAYIS_IMAM_HATIPLILER_BULUSMASI paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
İMAM HATİPLİLER BULUŞTU