17 Nisan 2015 Cuma, 12:59
IPARD DESTEKLERİ 14. ÇAĞRI DÖNEMİ BAŞLIYOR
IPARD DESTEKLERİ 14. ÇAĞRI DÖNEMİ BAŞLIYOR
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 4. Başvuru Çağrı İlanı bugün çıktı. 
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Eş-finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonudur. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır. Bu başvuru çağrı ilanı kapsamında, Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım (101-1) alt tedbiri kapsamında mevcut ve yeni işletmeler desteklenecektir. Bu tedbir için ayrılmış toplam bütçe 81 milyon avrodur. Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar (103) tedbirinden sadece Mevcut İşletmeler, yapım işleri haricinde desteklenecektir. Bu tedbir için ayrılmış toplam bütçe 40 Milyon Avrodur. Bu tedbir altında süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzenin işlenmesi ve pazarlanması ile su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması konusunda faaliyet gösteren işletmeler destek kapsamındadır” denildi.

MALATYA İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ
Malatya için başvuru tarihlerinin 11 Mayıs saat 09.00’dan itibaren, TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü hizmet binasında kabul edilmeye başlanacağı belirtildi. Açıklamada, “Başvuruların son teslim tarihi 5 Haziran 2015, saat 23.00’e kadardır. Bu çağrı için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. TKDK-İl Koordinatörlüklerinde Teklif Alma Kuralları Rehberi kapsamında yapılan ihale ve bu ihale sonucu alınan tekliflerin ve teklif ile ilgili belge ve dokümanların uygunluğu ile Teknik Proje ve Metraj cetvellerin uygunluğu kapsamında ön kontrol yapılacaktır. Yapılacak ön kontroller nihai kontroller olmayıp, yapılan hataların ve eksikliklerin tespit edilmesi ve düzeltilmesi yönünde bilgilendirme amaçlı olacaktır. Başvuru sahipleri söz konusu ön kontroller için belirlenen tarihlerde Malatya İl Koordinatörlüğü ile irtibata geçerek randevu alacaklardır. Ön kontrol 4-15 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacaktır. 14. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri maksimum 9 ay olarak planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler başvuru çağrı rehberinde yer almaktadır. IPARD Programının güncel hali, Bakanlığımız (www.tarim.gov.tr) ve Kurumumuz internet adreslerinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir” bilgileri verildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
IPARD DESTEKLERİ 14. ÇAĞRI DÖNEMİ BAŞLIYOR