15 Haziran 2015 Pazartesi, 11:23
JANDARMA TEŞKİLATININ 176’NCI KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
 Jandarma Teşkilatının 176’ncı kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı. 
Törende Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hasan Aksoy günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Albay Aksoy, Jandarmanın kuruluşundan bugüne kadar bir kanun ordusu olduğu, Jandarmanın diğer ülke Jandarmaları ile ilişkilerini, Jandarmanın Vizyonu, Jandarmanın Terörle Mücadelesindeki etkinliği, Jandarma personelinin fedakarlığı ve kahramanlığı konularına vurgu yaptı.
Hakkari- Çukurca- Üzümlü Jandarma Sınır Karakolunda görevliyken 12 Aralık 1993 günü BTÖ ile yapılan silahlı çatışmada kahramanca çarpışarak şehit düşen Mustafa oğlu, Sakarya 1972 doğumlu Jandarma Komando Onbaşı Zekeriya Gözyuman’ın (1972/4) şahsi eşyaları içerisinden çıkan “Komando Olmak Onurumdur” adlı şiir sunumu J.Er Davut Eraymaz tarafından yapıldı.
Köpek Timlerinde görevli “Verim” isimli narkotik ve psikotrop madde dedektör köpeği, “Ağır” isimli iz takip arama köpeği, “Hasar” isimli mayın arama dedektör köpeği ve “Duyar” isimli tütün tespit ve arama köpeği gösteriler yaptı.
Malatya İl Jandarma Komutanlığınca verilen kokteylin ardından tören tamamlandı.
Malatya İl Jandarma Komutanlığı Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Kışlası’nda yapılan törene İkinci Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Şefik Şengül, Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şehmus Şat, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, Battalgazi ve Yeşilyurt Kaymakamları ve Belediye Başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit aileleri, gazi, emekli ve görevdeki jandarma personeli katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
JANDARMA TEŞKİLATININ 176’NCI KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI