15 Temmuz 2014 Salı, 17:10
KARATECİLER, ERZURUM'DA DÜZENLENECEK OLAN ŞAMPİYONAYA HAZIRLANIYOR
Karate Malatya İl Temsilcisi Resul Uluca, amaçlarının dünya kupasını kaldırmak olduğunu söyledi. 
Malatya’da Büyükşehir Belediyespor Karate takımı, Erzurum’da düzenlenecek olan karate şampiyonasının hazırlıklarını sürdürüyor.
Erzurum'da düzenlenecek olan şampiyonanın hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade eden Uluca, "15-16-17 Ağustos 2014 tarihilerinde Erzurum’da yapılacak organizasyona katılacağız. Her yıl yapılan büyük bir organizasyon. Çok ülkeden katılım olacak. İnşallah buradan boş dönmeyeceğiz. Malatya olarak 2 takım çıkacağız. Biri A takım dediğimiz Avrupa üçüncüsü olduğumuz takımla. Diğeri B takım dediğimiz gençlerde takım çıkaracağız. Malatya’mızın alt yapısında yetişen sporcularımızla katılacağız" dedi.
Uluca, Malatya Büyükşehir Belediyespor karate takımının Avrupa üçüncülüğünün çok ses getirdiğini ifade ederek, "Amacımız karateyi geliştirmek. Daha ileriye taşımaktır. Tüm branşlarda olduğu gibi sporcu potansiyelini artırmak. Avrupa üçüncülüğümüz çok ses getirdi. Malatya’mız içinde güzel bir başarı oldu. Karate branşlarımızı Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yaz okulu kapsamında devam ediyor. Kulüpler bazında karate branşımız devam ediyor. Doğanşehir de devam ediyor. Büyükşehir Belediyespor Kulübümüzün karate takımı devam ediyor. Her anlamda başarılarımızı taçlandırmak için yeni yeni başarılara ulaşmak için 4 koldan çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.
Karate sporunu yaygınlaştırmak istediklerini dile getiren Uluca, "Yeşilyurt Belediye Başkanıyla da bu konuyu görüştük. Yeşilyurt Belediyespor bünyesinde de karate branşını başlatmayı düşünüyoruz. Battalgazi Belediye Başkanımızla da görüşmemiz olacak. Battalgazi ilçemizde de karate branşını başlatmak istiyoruz. Başarının gelmesi diğer spor branşlarına da yansıyor. Akabinde dünya kulüpler şampiyonası var. Olimpiyatlar var. Hazırlıklarımız sürüyor. Belediye Başkanımız desteklerini esirgemediği müddetçe başarılarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.
Uluca, çıtayı yüksek tuttuklarını ifade ederek, "Malatya Büyükşehir Belediyespor Karate takımının Avrupa üçüncülüğü elde etmesinin Malatya’nın çehresini değiştirdiği bariz görülüyor. Amacımız sadece Türkiye Şampiyonası veya Avrupa şampiyonası değil. Şuanda biz dünya kupasına odaklandık. Dünya kupası alırsak hedefimize ulaşmış oluruz. Dünya kupasından başkada zaten zirve yoktur. Hedefimiz dünya kulüpler şampiyonasında Dünya Kupasını getirmek" dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KARATECİLER, ERZURUM'DA DÜZENLENECEK OLAN ŞAMPİYONAYA HAZIRLANIYOR