04 Haziran 2014 Çarşamba, 16:11
KATI ATIK TESİSİNİ BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇIYOR
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi, Dünya Çevre Günü olan 5 Haziran Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılıyor. 
Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Türkiye genelinde yapımı tamamlanan 6 adet katı atık ve düzenli depolama tesisinin toplu açılışı gerçekleştirilecek.
5 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek olan toplu açılış töreninde Malatya, Erzurum, Giresun, Nevşehir, Balıkesir ve Kastamonu’da yapılan tesislerin açılışı yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen açılış töreni saat 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının ardından, 6 İl’de canlı bağlantı ile Katı Atık ve Düzenli Depolama Tesislerinin açılışı gerçekleştirilecek.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapıkaya bölgesinde 528 dönümlük alan üzerine yapılan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi ileri derecede bir tesis niteliği taşıyor. 2011 yılında inşaatına başlanan ve kısa sürede tamamlanan tesisin yapımında Çevre Bakanlığı’ndan da destek alındı.
Yaklaşık 9 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da 3 milyona yakın mali destek sağlanırken, tesisin toplam maliyeti KDV ve diğer altyapı ile makinelerle birlikte yaklaşık 15 milyon lira civarında.
Malatya’nın yanı sıra ilçelere de hizmet verecek olan Katı Atık Bertaraf Tesisi, en az 25 yıl olmak üzere Malatya’nın yaklaşık 40 yıllık ihtiyacını karşılaması hedefleniyor. Toplamda 5 lot olarak projelendirilen ve Membran Bio Reaktör sistemine sahip olan çöp sızıntı suyu arıtma tesisi, günlük 150 metreküp kapasiteye sahip ileri derecede bir arıtma sistemi niteliğinde. Yapılan mevcut yapıların dışındaki 4 lot, kademeli olarak daha sonra inşa edilecek.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KATI ATIK TESİSİNİ BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇIYOR