24 Ocak 2014 Cuma, 19:35
KAYA DELİNEREK YAPILAN AĞAÇLANDIRMADA BAŞARI YÜZDE 90
ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ ZİYA POLAT: 
- “BEYDAĞI’NDA KAYA DELİNEREK YAPILAN AĞAÇLANDIRMADA BAŞARI YÜZDE 90 ORANINDA” Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, “Beydağı’nda kaya delinerek yapılan ağaçlandırmada başarı yüzde 90” dedi. Malatya Vali Yardımcısı Abdülkadir Duran, Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ve Orman İşletme Şube Müdürü Ramazan Karaca, Beydağı Ağaçlandırma Sahasında inceleme yaparak, son durum hakkında bilgilendirme yaptılar. 
Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, yapılan inceleme esnasında yaptığı açıklamada, “Burası yatay tabakaların olduğu bir alan. Ağaçlandırma açısında da şartların çok zor olduğu bir yer. Ormancılık tekniği açısından, ağaçlandırma tekniği açısından, bizim meslek disiplini açısından çalışılması mümkün olmayan bir sahaydı. Ancak Malatya kamuoyunun, Malatyalı hemşerilerimizin buranını yeşillendirilmesi ile ilgili yoğun talebi üzerine burada yeni bir yöntem bulanarak ağaçlandırma çalışması başlatılmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yoğun kayalık bir alan, bu kayalıklar önce makine ile kazıp, içerisine çevredeki toprağı doldurularak ondan sonra fidan dikilmiş. Buradaki çalışma 2009 yılında başlatılmış ve bugüne kadar 16 bin 500 dönümlük alanda biz bir çalışma yapmışız. Son 1 yıl içerisinde, bu konu kamuoyunda sıkça dile getirildiği için özellikle son 1 yıla vurgu yapıyorum; son 1 yılda biz 550 hektar, yani bin 650 hektarın 550 hektarını son 1 yılda çalışmışız. 550 hektar alanda 382 bin adet fidan dikmişiz. Bunun bir kısmını çukur aşarak, diğer bir kısmını da teraslar yaparak dikmişiz. Şuanda bu alanımızda 700 bine yakın fidanımız var. Fidanlarda ise yüzde 90’ın üzerinde başarı var. Haklı olarak insanlar ilk dikildikten sonra yeşil alan görmek istiyorlar. Bizim buraya diktiğimiz türler ilk 5 yıl köke çalışır, önce kökünü sağlamlaştırır, sonra boya çalışır. Dolayısıyla boy büyümeleri birkaç yıl içerisinde kök gelişimini sağladıktan sonra boy gelişimini de sağlayacaktır Malatyalılar birkaç yıl sonra burada yeşil bir alan görecektir” diye konuştu.
Polat, “Burada sahada hiçbir şey yokmuş gibi görünüyor, ama biz çalışmamıza devam ediyoruz. Bu projeye önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. Beydağı’nda bulabildiğimiz, Hazine’den tahsisini aldığımız, meradan tahsisini aldığımız alanlarda çalışmamıza devam edeceğiz. Son 1 yılda kendi öz kaynaklarımız ile çalışma yürütüyoruz. Daha önce Valiliğimiz destek verdi. Kimse endişelenmesin, bu proje sekteye uğramamıştır. Yaptığımız iş zor, ama önemli. Burada takdire şayan bir çalışma olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Yardımcısı Abdülkadir Duran ise, proje için emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyleyerek, “Güzel bir çalışma. Projede yüzde 90’ın üzerinde başarı var. Alanımız zor bir alan” diye konuştu.
İnceleme gezisine katılanlar, ağaçlandırma sahasında bir süre geçerek, fidan dikim çalışması sonuçlarını gözlemledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KAYA DELİNEREK YAPILAN AĞAÇLANDIRMADA BAŞARI YÜZDE 90