23 Haziran 2014 Pazartesi, 15:03
KAYISI EĞİTİM TOPLANTISI SERTİFİKALARI VERİLDİ
Malatya’da düzenlenen Kayısı Entegre Eğitim Toplantısı sonrasında eğitime katılan kursiyerlerin sertifikaları düzenlenen törenle verildi. 
Açış konuşmasını yapan Ali Selvi, “Kayısı Entegre Mücadelesi eğitiminin ilimizde yapılmasından memnunuz. Bildiğiniz üzere Dünya ve Türkiye kuru kayısı ihtiyacının yüzde 70-90’ını temin etmekteyiz. Daha kaliteli ve zirai mücadelesi zamanında ve dozajında yapılan üretime ihtiyacımız var. Bu yıl özellikle Kayısıda erik koşnili ile ilgili sıkıntılarımız hat safhadaydı. Arkadaşlarımızın üstün gayretleri ile mücadelede çok yol kat ettik. İlimizde iyi tarım uygulamaları çalışmaları da katlanarak artmaktadır. Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı bünyesinde kurulan akreditasyon kurumu sayesinde kayısıda ilk yıl bin 500 dekar alanda başlayan iyi tarım uygulamaları, ziraat odalarıyla ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde 3 yılda 95 bin dekara çıkmıştır. Artık daha kaliteli ve ilaç kalıntısı olmayan ürünler üretmeliyiz ki diğer üretici ülkelere karşı rekabet gücümüz artsın. Bu eğitiminin çok faydalı olacağı kanaatiyle emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Daha sonra eğitime katılan 19 kursiyerin sertifikaları İl Müdürü, Bakanlık yetkilisi ve eğitimciler tarafından kursiyerlere takdim edildi.
Sertifika törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, Bakanlık Yetkilisi Murat Erzin, Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nden konu uzmanları ile kursiyerler katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KAYISI EĞİTİM TOPLANTISI SERTİFİKALARI VERİLDİ