20 Haziran 2014 Cuma, 13:18
KAYISI ENTEGRE MÜCADELE EĞİTİMİ BAŞLADI
KAYISI ENTEGRE MÜCADELE EĞİTİMİ BAŞLADI
Malatya’da Kayısı Entegre Mücadele Hizmet İçi Eğitiminin 2’nci etabı başladı. 
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Karakavak hizmet binasında başlayan toplantının açış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, "Öncelikle sizleri Malatya'da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. 5 gün boyunca eğitimler devam edecek. Bu eğitimlerden uygun olan tüm mücadele yöntem ve tekniklerini uyumlu bir şekilde kullanarak, zararlı organizmaların popülasyon yoğunluklarını ekonomik zarar seviyesinin altında tutmamız gerektiğini öğrenmeliyiz. Entegre ve bu sistemin uygulandığı kayısı entegre mücadelesi konusunda verilen eğitimleri bulunduğunuz bölgelerde uygulamanız bu eğitimin amacına ulaştığının göstergesi olacaktır" dedi.
Eğitime Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nden katılan konu uzmanları entegre mücadele yöntemleri hakkında görsel sunum yaptılar. Ayrıca kayısı bahçeleri gezilerek hastalık, zararlılar ve yetiştiricilikle ilgili konularda pratik olarak uygulamalı eğitimler vereceklerini söylediler.
Kayısı Entegre Mücadele Hizmet İçi Eğitiminin birinci etabı Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde yapılmıştı.
Eğitim toplantısına Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, Bakanlık yetkilisi, İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğündeki konu ile ilgili çalışan teknik elamanlar, ülkemizin farklı illerinde kayısı konusunda çalışan teknik elamanlar ile bölgeden sorumlu Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nden konu uzmanları katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KAYISI ENTEGRE MÜCADELE EĞİTİMİ BAŞLADI