11 Mart 2015 Çarşamba, 09:37
"Kazalar Pilotaj Hatasından.."

Hürriyet, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı sunumda, Malatya ve Konya'da meydana gelen uçak kazalarının pilotaj hatasından kaynaklandığını, uçaklardan kaynaklanan bir sorun bulunmadığını söylediğini yazdı.

Hürriyet'te Uğur Ergan veNuray Babacan imzasıyla yayınlanan haberin bir bölümü şöyle:

"CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplanan Bakanlar Kurulu’na katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Malatya ve Konya’da birbiri ardına yaşanan F-4 kazalarıyla ilgili ayrıntılı bir sunum yaptı.

Orgeneral Öztürk, Konya’daki kazada şehit düşen Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ile Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın son derece tecrübeli pilotlar olduğuna da dikkat çekti, özetle şu bilgileri verdi: “Uçaklardan kaynaklanan bir sorun yok. Malatya gibi Konya’daki kaza da pilotaj hatası. Pilotlarımız düşman füzeden kaçış için dikine iniş manevrası yapıyordu. F-4 2020’ler hem bizim hem de İsrail’in modernize ettiği son derece donanımlı savaş uçaklarıdır. 

Bombardıman için gerekli uçaklardır. Yoğun hava taarruzlarında gerekli olan bomba yükünü taşıma kabiliyetine sahipler. Dik inişli manevrada öyle bir an vardır ki, 10 saniye içinde uçağı toparlamanız lazım. Bu 10 saniye hayati önemde. Toparlama olmadığında kaza meydana geliyor. Bu eğitimi yapmak zorundayız..."

Haberin tamamını, hurriyet.com.tr'ye aşağıdaki uzantıdan ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28418570.asp

MALATYA VE KONYA'DAKİ KAZALAR..

Malatya Erhaç 7. Ana Jet Üssü ile Eskişehir 1. Ana Jet Üssü'ne bağlı toplam 3 uçak, 10 gün arayla kaza geçirmiş, bu kazalarda 6 pilot şehit olmuşlardı.

24 Şubat akşamı 18.07'de eğitim uçuşu için havalanan 173. Filo'ya bağlı iki adet RF-4E uçağı, dönüş için inişe geçtikleri sırasa saat 19.05'de radardan kaybolmuşlar, daha sonra uçakların üsse kuş uçuşu 17 kilometre mesafedeki Akçadağ İkinciler Köyü yakınında tepeye çarptıkları anlaşılmıştı. Uçakların pilot ve silah sistem subayları Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Osman Onur Özkaya, Üsteğmen Yasin Atalay ile Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci şehit olmuşlardı. Uçakların emniyet irtifasının altında uçarken yere çarptıkları belirtilmişti.

5 Mart günü Eskişehir'den havalanan 112. Filoya ait bir adet F-4E uçağı, 09.50'de Konya atış sahasında düşmüş, kazada pilotlar Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ile Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı şehit olmuşlardı./ hurriyet.com.tr- malatyahaber.com

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
"Kazalar Pilotaj Hatasından.."