24 Mayıs 2014 Cumartesi, 10:40
KERNEK MEYDANI’NA BÜYÜK BİR CAMİ YAPILACAK
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, il merkezindeki cami ihtiyacı için Kernek Meydanı’ndaki mevcut caminin yıkılarak yerine daha büyük bir cami yapılması konusunda bir çalışma yürüttüklerini söyledi. 
Milletvekili Mustafa Şahin, yeni göreve başlayan İl Müftüsü Ümit Çimen’i ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Ziyarette konuşan Milletvekili Şahin, “Özellikle camilerimizin aslına uygun olarak kimliklerinin icra edilmesi noktasında yapılacak olan çalışmalara çok önemli katkılarınızın olacağını temenni etmekteyim. Bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmalarda özellikle gençlerimize Allah’ın dinini biraz daha net bir şekilde, birinci elden, uzmanları tarafından anlatılması noktasında önemli bir makamdasınız. Bu görev size de düşüyor muhakkak. Özellikle yaz dönemlerindeki gençlerimizin dininden, diyanetinden bihaber şekilde yaşamalarına meydan vermemek için onların yaz aylarını değerlendirmeleri için camilerimizdeki Kur’an Kurslarında önemli çalışmalar yapılıyor. Bu konuda katkılarınız olacaktır mutlaka. Camilerimizin eksikliklerini biz üzerimize düştüğü kadarıyla gidermeye çalışıyoruz” dedi.
Şahin şöyle konuştu:
“Özellikle merkezde cami sıkıntısı var. Cuma ve bayram namazlarının toplu olarak icra edileceği yerlerin artık yetmediğini, cemaatlerin sokaklara taştığını biliyoruz. İnşallah Kernek Meydanı’nın olduğu kısımda, bakanlık, ilgili kurumlar ve belediyemiz ile görüştük. Eminim önümüzdeki dönem içerisine Kernek Meydanı’na yakışır çok daha geniş bir şekilde, Kültür Bakanlığı’na ait kütüphanenin ve yan taraftaki müzenin farklı yerlerde hizmet vermeye başladıkları dönemden itibaren oraya bir kimlik kazandırma noktasında İnşallah büyük bir camiyi hayır sahipleri ile beraber, başta büyükşehir belediye başkanımızın da katkıları ile yaparız. Büyükşehir Belediyemiz bu konudaki taleplerimizi geri çevirmediler.”
Milletvekili Şahin, Malatya’nın büyükşehir olması ile birlikte merkez ilçe olan Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerindeki Müftülüklerde yaşanan yer ve kadro sıkıntısının da çözümü için girişimlerde bulunduklarını ve bu konuda Malatya Valiliği’nin de bir gayet içerisinde olduğunu söyledi.
İl Müftüsü Ümit Çimen de Malatya'nın manevi anlamda da canlı ve diri bir memleketolduğunu ifade ederek,"İnsanları olgun. Ben geldiğim günden beri sıcak bir ilgi görüyorum. Bundan dolayı Malatyalı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bizim görevimiz toplumu din konusunda aydınlatmak ve ibadet yerlerini idare etmek. Malatya’mızın, bölgemizin, ilçelerimizin huzuru, barışı korumak için ne görev gerekiyorsa çalışacağız. Malatya’ya güzel şeyler üretmeyi Mevlam nasip etsin. Din konusunda toplumumuza sosyal içerikli, hayatın içinde olan hizmet üretmeyi hedefliyoruz. Cami merkezli bir medeniyetin, kültürüne mensuplarıyız. Hayatımızın merkezine ne zaman camiyi sokabilirsek İnşallah güzel şeyler olur” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KERNEK MEYDANI’NA BÜYÜK BİR CAMİ YAPILACAK