17 Şubat 2022 Perşembe, 17:13
Keskin’den Pütürge Esnafına Ziyaret

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Pütürge ilçesinde Esnaf Odasının seçimine katıldı, ardından esnaf ziyaretlerinde bulundu. Keskin’e esnafların ilettiği sıkıntıların başında aşırı yükselen elektrik faturaları oldu.

 

Keskin genel kurul öncesi ve sonrasında ilçe merkezindeki esnafları işyerinde ziyaret etti. Keskin’e esnaflar çoğunlukla elektrik faturalarının yüksek gelmesinden dolayı yaşadıkları sıkıntıyı aktardılar. Esnafların elektrik faturalarının kiradan fazla geldiğini söylemesi üzerine Keskin, “Ben elektrik faturalarını kiradan fazla geldiğini söyleyince insanlar önce inanmak istemediler, ama şu anda siyasetçilerde dahil herkes aynı şeyi söylüyor. İşyeri sahipleri yarın elektrik faturalarını göstererek kiralarını yükseltecekler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek, sokağın ateşini, esnafın beklentilerini ilk ağızdan anlatmak istiyoruz.” İfadelerini kaydetti.

 

MESOB Başkanı Şevket Keskin, ilçe merkezinde bir otelin salonunda yapılan Pütürge Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın genel kuruluna katılarak divan başkanlığını yaptı. Genel kurula Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Karayılan, Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, Pütürge Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Aslan, Pütürge Belediye meclis Üyesi Hasan Karakaş, oda üyeleri katıldılar.

 

Genel kurulda tek liste ile aday olan mevcut başkan Hüseyin Onur yeniden başkanlığa seçildi.

Keskin, ekonomik anlamda esnaf ve sanatkarların zor bir dönemden geçtiğini belirterek, özellikle elektrik ve akaryakıt fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve mutlaka bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

 

Keskin, 24 Ocak Elazığ- Malatya depreminde etkilenen Pütürge ve Doğanyol’da yaraların sarılarak, “Pütürge ve Doğanyol’un çehresi değişmiş. Evler villa şeklinde yapılmış.  Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, “Her zaman odamızın ve esnafımızın yanındayız. Pütürge ilçesine yeni bir sanayi sitesini bu yıl faaliyete geçirmek istiyoruz” dedi.

 

Hüseyin Onur başkanlığındaki yapılan Pütürge Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu’na Mehmet Akay, Serdar Aslanhan, İbrahim Özhasar, Ahmet Turan Beşirik, Ömer Sadi Bıçkıcı ve Abuzer Korkut getirilirken, Denetim Kuruluna ise Ümit Kemal Tatar, Feyzi Özaydın ve Bilal Kızılırmak seçildiler.

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Keskin’den Pütürge Esnafına Ziyaret