22 Temmuz 2015 Çarşamba, 19:04
'KİCK BOKS SPORCULARI ZOR DURUMDA'

Kick Boks Sporcularının harcırah alamamalarından dolayı Kick Boks Türkiye Şampiyonasına katılamamalarına neden olduğu iddia edildi.

Karakuş Spor Kulübü ve Milli Takım Kick Boks Antrenörü Hasan Basri Karakuş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "12-14 Temmuz'da Kick Boks İl Seçmesi yapıldı. Bu il seçmesi neticesinde 22-30 Temmuz tarihleri arasında Isparta'da yapılacak olan Kick Boks Türkiye Şampiyonasına katılacak olan sporcular belirlendi" dedi.

Karakuş, şimdiye kadar sporcuların Isparta'da olmaları gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Bizim aslında Isparta'da olmamız gerekiyordu. Eğer şartlarımız el verirse sporcularımızı Türkiye şampiyonasına götürmeye çalışacağız."

En büyük sıkıntılarının Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün devletin verdiği bütçeden harcırah vermemesi olduğunu ileri süren Karakuş, Harcırah vermemeleri, sporcuların mağdur olmalarına neden oldu. Bu sıkıntıların giderilmesi ve sporcularımızın Türkiye şampiyonasına katılmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Karakuş, şampiyonaya gidemeyen sporcular içerisinde Avrupa ve Dünya derecesi olan sporcuların bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye şampiyonasına katılma hakkını elde eden başarılı sporcularımız var. Avrupa ve Dünya dereceleri olan, defalarca Türkiye şampiyonalarında derece yapan ve milli formayla mücadele eden sporcularımız var. Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyüklerde yapılacak olan Türkiye şampiyonasına Malatya'dan 150 sporcu katılacaktı. Bu Malatya için çok büyük bir başarı. Ben, bu sporcuların Malatya'ya büyük başarılar getireceklerine de inanıyorum. İnşallah ilimizi, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında temsil edecek sporcular yine çıkacak. Onun için bu sporcularımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ve sporcularımızın mutlaka Türkiye şampiyonasına gönderilmeleri bekliyoruz" dedi./FERDİ DURDU-ÖZEL

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
'KİCK BOKS SPORCULARI ZOR DURUMDA'