14 Aralık 2017 Perşembe, 22:13
'Kimyasal Saldırıya Uğradım' Diyen Suriyelinin Son Durumu
 Malatya'da valilik binasında baygınlık geçiren ve Suriye'de kimyasal saldırıya uğradığını iddia eden Suriyeli mültecinin yapılan kontrollerinde tehlikeli bir duruma rastlanmadı.
Konuyla ilgili İl Afet Acil Durum Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne kayıt için gelen Suriye uyruklu kişinin kimyasal maddeye maruz kaldığı ihbarı üzerine Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) Müdahale Biriminin hemen harekete geçtiği ifade edildi.
Olay yerinde ilk olarak yapılan ortam ölçümlerinde herhangi bir tehlikeli bulguya rastlanmadığının belirtildiği açıklamada "Rahatsızlanan şahısta solunum güçlüğü gözlenmiş, ihtiyaten olay yerinde bulunan 112 Acil Yardım ekibiyle Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin KBRN Ünitesi’ne nakli sağlanmıştır. Daha sonra Hastane ile yapılan telefon görüşmelerinde şahısta astım rahatsızlığı olduğu muhtemelen astım krizi geçirdiği, dolayısıyla herhangi bir kimyasal etkilenme ve bulguya rastlanılmadığı anlaşılmıştır" ifadelerine yer verdi.
Malatya Valiliği içerisinde bulunan Göç İdaresi Müdürlüğüne başvuran Suriye uyruklu Muhammed Hüseyin, burada baygınlık geçirmiş ve ülkesinde kimyasal silahla vurulduğunu söylemişti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
'Kimyasal Saldırıya Uğradım' Diyen Suriyelinin Son Durumu