08 Aralık 2014 Pazartesi, 18:13
KIRSAL KALKINMA YATIRIMINDAN YARARLANDI, EKONOMİYE KATKIDA BULUNUYOR
 Malatya’da, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında açılan balık işletmesinin kapasitesini günden güne arttırdığı bildirildi. 
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ferruh Bacanlı ve beraberindeki teknik elemanlar, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Alima Su Ürünleri ve Gıda Sanayi A.Ş.’nin alabalık işleme tesisinde incelemelerde bulundular. Ali Selvi ve beraberindeki heyet işletmeyi gezerek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Bahşi ’den bilgiler aldılar.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, yaptığı açıklamada, “Böyle bir işletmenin ilimizde bulunması bizleri onurlandırmaktadır. Hem üretim hem de işleme yapan bu tür işletmeler Bakanlığımız hibe desteklemelerinden yararlanarak kapasitelerini arttırmaktadırlar. Bu da Bakanlığımızın ne kadar doğru bir uygulama yaptığının göstergesidir. Bu işletmemiz Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi 8. Etap kapsamında 360 bin TL. hibeye esas yatırım tutarının yarısını yani 180 bin TL.'sini alacak. Aynı zamanda bin ton işleme kapasitesini arttırmasının yanı sıra 20 kişiye daha iş imkanı sağlanmış olacak. Müdürlük olarak bu tarz işletmelerin hibe desteklemelerinden yararlanması için çalışmalarımız devam edecektir. Tüm yatırımcılarımızın 24 Aralık 2014 tarihine kadar devam eden Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi 9. Etap’a müracaat etmelerini bekliyorum” dedi.
Alima Su Ürünleri ve Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Bahşi ise, "Alima Su Ürünleri ve Gıda Sanayi A.Ş. 12 bin 500 metrekare kapalı alanı ile 2009 yılında kuruldu. 2010 yılında üretime, 2011 yılında Avrupa Birliği ülkeleri ve İsrail’e ihracat yapmaya başladık. Alima olarak yıllık 3 bin 500 ton kapasiteli alabalık üretim tesisinin yanı sıra BAYPA Şirketi olarak da bin 150 ton üretim kapasitesine sahibiz. Toplam 4 bin 650 ton olan üretimimizin 2 bin 650 tonunu kendi tesislerimizde işleyerek tamamını ihraç etmekteyiz. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında aldığımız makineler ile işleme kapasitemizi bin ton daha arttırmış bulunmaktayız. Bu da 83 olan işçi sayımızın 20 kişi daha artması ve istihdam olunması anlamına geliyor. İşletmemizde istihdam olunan işçilerin yüzde 85’ini bayanlar teşkil etmektedir. Sözleşmeli olarak 7-8 üreticimiz bulunmakta. Hedefimiz Alima ve Baypa olarak 8 bin ton üretim kapasitesine ulaşmaktır. 2014 yılı ihracatımız 10 milyon TL idi. Bunu ileriki yıllarda 50-60 milyon TL’ye çıkarmayı hedefledik. Üretim ve İşleme kapasitesi olarak Türkiye’deki ilk 10 firmadan biriyiz. Bu hedeflere ulaşmamıza yardımcı olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza ve bizlere her zaman destek olan İl Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Daha sonra firma yetkilileri tarafından işletme gezdirilerek bilgilendirme yapıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KIRSAL KALKINMA YATIRIMINDAN YARARLANDI, EKONOMİYE KATKIDA BULUNUYOR