11 Mayıs 2016 Çarşamba, 14:55
KİTAP FUARINDA, 4 BİN 500 ÖĞRENCİYE KİTAP ÇEKİ VERİLDİ
Yeşilyurt Belediyesi, ilçe sınırlarındaki tüm liselerin 11. sınıflarında okuyan 4 bin 500 öğrenciye 5. Anadolu Kitap Fuarına özel 10 TL’lik hediye kitap çeki dağıttı. Öğrenciler bu çeklerle istedikleri yayınevinden kitap temin edebilecek. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından bu yıl Aliya İzzetbegoviç anısına 5’incisi düzenlenen Anadolu Kitap Fuarı’nda gençleri kitapla buluşturmak için harekete geçen Yeşilyurt Belediyesi, ilçe sınırlarında bulunan tüm liselerin 11. sınıflarında okuyan 4 bin 500 öğrenciye Kitap Fuarı’na özel 10 TL’lik kitap çeki dağıttı. Öğrenciler bu çeklerle, kitap fuarındaki istedikleri yayınevinden istedikleri kitabı temin edebilecekler. Yeşilyurt Belediye Başkan vekili Kadircan Esen, “5. Kitap Fuarı’nda gençlerimizin kitaba ulaşmalarına bir nebze olsun katkı sağlayacak kitap çeki ile 4 bin 500 öğrencimize katkı sunmak ve teşvik etmek için güzel bir uygulama başlatıldı. Öğrencilerimiz kitap fuarı süresince bu çekler ile istediği yayın evinden istediği kitabı alabilecek” şeklinde konuştu.
5. Anadolu Kitap Fuarı’nı Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Kadircan Esen ile birlikte gezen Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise başlatılan projeden dolayı Yeşilyurt Belediyesini tebrik etti. Yeşilyurt Belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri Yeşilyurt Kitap Yurdu Projesi’nin edebiyat dünyasında ses getirdiğini ve beğenildiğini ifade eden Babahanoğlu, “5. Anadolu Kitap Fuarı’na 200’e yakın yayınevi,300’e yakın yazar katılıyor. Buraya gelen yazarlarımız, içeriği ve uygulanması açısından büyük beğeni toplayan Yeşilyurt Kitap Yurdu Projesi kapsamında okulları ziyaret edecek. Eğitim alanında ciddi yatırımlar yapan ve eğitim faaliyetlerinde sınırsız destek veren Yeşilyurt Belediyesi yine eğitim alanında örnek alınacak bir çalışma gerçekleştirdi. İlçe sınırlarındaki liselerin 11. sınıflarında okuyan 4 bin 500 öğrencimize 10 TL’lik çekler dağıtıyorlar. Çocuklarımız bu çeklerle istediği yayın evinden kitap temin edebilecek. Tüm gençleri ve öğrencileri yazarlarla, kitaplarla buluşmaya davet ediyoruz. Bizim tek gayemiz, Yeşilyurt Kitap Yurdu Projesi’nde olduğu gibi öğrencilerimizi kitap okumaya teşvik etmektir” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KİTAP FUARINDA, 4 BİN 500 ÖĞRENCİYE KİTAP ÇEKİ VERİLDİ