05 Mart 2014 Çarşamba, 17:16
KÖKSAL: “SUYU PAHALI İÇİYORUZ”
30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Saadet Partisi’nin Yeşilyurt Belediye Başkanlığı adayı olan Mimar Yaşar Köksal, seçim çalışmaları kapsamında sanayide kerestecileri ziyaret etti.
Beraberindeki partililer ile birlikte sanayi sitesindeki keresteci esnafını ziyaret eden Mimar Yaşar Köksal, burada vatandaşlar ile sohbet edip oy istedi.
Bazı vatandaşların kendi seçim bölgesi olan Yeşilyurt'ta oy kullanamayacak olmasından dolayı onlara ‘Siz de dua edin’ diyen Mimar Köksal, gördüğü ilgiden memnun kaldı.
Bir vatandaşın, “Sizden çevre ve temizlik ile su konusunda çalışmalar yapmanızı bekliyoruz” şeklindeki talebine Köksal, şu cevabı verdi:
“Şimdi önce destek olacaksınız sonra bir şeyler isteyeceksiniz. Zaten su paraları anlayamayacağımız bir şekilde yüzde 300 artmış. Rakamları aldım 4 yıl da yüzde 300 artmış. Mesela bizim suyumuz Türkiye'de en ucuz maliyetle edindiğimiz su. Türkiye'de bizden başka daha ucuz bir maliyet yoktur. Bizim bir pompalama derdimiz, maliyetimiz yoktur. Allah, şehrin en yüksek kot'undan çıkarmış, bütün musluklardan cazibe ile akıyor pompa gerekmeksizin. Mesela Elazığ'da şehrin en alt kot'undan çıkıyor, her tarafa pompalar vasıtasıyla basılıyor. Bu da trilyonlarca elektrik faturası anlamına geliyor. Yani maliyet yükseliyor. Bizde 1 kuruş elektrik maliyeti yok, yine de zam yapılıyor bunu anlayabilmiş değiliz.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KÖKSAL: “SUYU PAHALI İÇİYORUZ”