31 Ekim 2017 Salı, 14:48
Küçük’den Öğretmenevine Araç
Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük Doğanşehir Öğretmenevine yemek taşıma aracı hibe etti. 
Bu kapsamda, Doğanşehir İlçe Kaymakamı Muhammet Usame Soysal, Belediye Başkanı Vahap Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler ve beraberindeki heyet Doğanşehir Öğretmenevi ve ASO’yu ziyaret etti. Kurum mutfağını gezen heyet, taşımalı öğrencilerin yemeklerinin yapıldığı bu mutfak hakkında kurum müdürü Yüksel Olmuş’tan bilgi aldı.
Doğanşehir Öğretmen evi Müdiresi Yüksel Olmuş, “4 bin kişiye yemek verecek kapasitede olan endüstriyel mutfağımızda iki adet soğuk hava deposu, iki konveksiyonel fırın, bulaşıkhane, kiler ve giyinme odası bulunmaktadır. Et, sebze ve hamur işlerinin ayrı ayrı birimlerde yapıldığı mutfağımız İlçe Tarım Müdürlüğünün ilgili birimleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Büyükşehir Atık Yağları Değerlendirme şubesi tarafından denetlenmektedir. Ayrıca kurumumuz bünyesinde çalışan gıda mühendisimiz, yemeğin yapılmasının her aşamasını kontrol etmektedir. Yine Halk Eğitim Merkezi ile yaptığımız protokol gereği Aşçı Yardımcılığı, Hijyen ve Kalorifercilik gibi kurslarla personelimiz, liyakatini artırmaktadır. Bir gıda mühendisi, iki aşçı, on personel ile hizmet veren mutfağımız dökme gaz sistemini kullanarak ilçede bir ilke de imza atmıştır. Kurumumuz bu imkanlara sahipken bazı hususlarda eksiklerimiz var. En büyük ihtiyacımız yemek dağıtımı için aracımızın olmaması. Bu ihtiyacımızı gidermek düşüncesiyle bir eğitimci olarak tüm öğrencilerimizin selam ve dualarını da alarak, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük’e Ağustos ayında özel bir randevu alarak gittim. Doğanşehirli bir beyefendiye yakışır bir şekilde karşılandım, evinde ağırlandım. Taşıma yemeklerimiz için ihtiyacımız olan araç isteğimizi kabul edildi. Öğretmenevi ailesi olarak bir plaketle minnet duygularımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Hazırlanan plaketi İlçe kaymakamı Muhammet Usame Soysal’ın elinden alan Belediye Başkanı Vahap Küçük ise, aracın hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, “Ben ve çocuklarım, ömrümüz oldukça bu millete hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Küçük’den Öğretmenevine Araç