26 Ocak 2015 Pazartesi, 17:47
KÜLTÜR AŞ. GENEL MÜDÜRÜ AKIN, EMİTT FUARINI DEĞERLENDİRDİ
İstanbul’da TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 19. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nın (EMITT) Malatya adına oldukça olumlu geçtiğini ifade eden Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, fuarın Malatya’ya ciddi katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. 
Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Büyükşehir Kültür A.Ş, Fırat Kalkınma Ajansı, Büyükşehir Esenlik Şirketi, Pütürge, Darende ve Arapgir ilçe belediyeleri ile kentteki turizm sektörü temsilcilerinin destekleri EMİTT Fuarında açılan Malatya Standı, fuarın en çok ilgi çeken standı oldu. Kayısı ürünleri ve yöresel tatları ile ziyaretçilerden olumlu not alan Malatya Standı’nın kentin tanıtımı adına önemli katkı sağladığı belirtildi.
EMİTT fuarının Malatya adına oldukça verimli geçtiğini dile getiren Kültür A.Ş. Genel Müdürü Akın, başta Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kendilerine destek veren Esenlik Şirketi ile Fırat Kalkınma Ajansı’na da teşekkür etti.
Fuarların özellikle illerin tanıtım noktasında ciddi anlamda katkılar sağladığını kaydeden Akın, konusu turizm olan EMİTT’de Malatya’nın da yer almasının ayrı bir avantaj olduğunu belirtti. Malatya’nın turizme yönelik kapasitesini ve özellikle turistlik bölgelerini tanıtma adına fuarın verimli geçtiğini söyleyen Akın, bu şekilde Malatya’ya gelecek turist sayında bir artış yakalayarak dolaylı da olsa kent ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.
Fuar sürecince Malatya Standı’nı, İstanbul Valisi Vasip Şahin’in, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile işadamlarının, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve İstanbul’da yaşayan Malatyalıların ziyaret ettiğini kaydeden Akın, özellikle gurbetteki Malatyalıların da bir nevi bu fuarla hasret giderdiklerini söyledi. 3 bin kişilik kayısı pilavı ve kayısı tatlısı ikramı ile fuarın ilgi odağı olduklarını belirten Akın, “Biliyorsunuz kayısı Malatya açısından çok stratejik bir ürün. Girdisi olan ve ekonomimize katkı sağlayan bir ürün. Aynı zamanda kayısıı hem ekonomik hem de sosyal açıdan çok önemli bir ürün olarak görüyoruz. Kayısımızı da fuarda ciddi manada tanıtmaya çalıştık. Ayrıca Malatya’nın doğa yapısı olsun tarihi yerleri olsun, işte Battalgazi, Asrlantepe ve Pütürge, Darende gibi ilçelerinde turistlik yerleri hazırlanan broşürlerle hem turizm firmalarına hem de ziyaretçilere vererek tanıtmaya çalıştık. Bu konuda ilgi gösteren işadamlarımıza, milletvekillerimize ve bizde destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KÜLTÜR AŞ. GENEL MÜDÜRÜ AKIN, EMİTT FUARINI DEĞERLENDİRDİ