13 Mayıs 2016 Cuma
kültür sanatta''çakma''dünyamız

Büyüklere kafa tutacak takımlardan biri Medipol Başakşehir. Fenerbahçe için‘tamam mı devam mı’ maçını böyle bir rakiple hem de deplasmanda oynamak şanssızlıktı. Ev sahibinin etkili silahları vardı. Oturmuş, planlı, disiplinli bir takım. Böyle takıma karşı kazanmak zorundaysanız defans tedbirlerini de ikinci plana itemiyorsun. Pereira son haftaların başarılı 11’ini yine bozmamıştı. Ancak orta alanı çok adamla kapatan Başakşehir, Fenerbahçe’nin baskı kurmasını ilk yarı boyunca engelledi. Rakibin ani atağa kalkışı yüzünden Fenerbahçe orta alanı da hücum organizasyonlarına pek katılamadı. Mehmet Topal ve Souza ofanstan çok defansı düşünerek oynamak zorunda kaldı. Nani, Alper ve Volkan Şen yakın markajlardan dolayı çok etkili olamadılar. Van Persie ilk yarıda topla bile pek buluşamadı. Mutlak kazanmak zorundaki Fenerbahçe, ikinci yarıda maça daha önde başladı. Bu bir yerde de risk almak demekti. Fenerbahçe’nin golü düşünmesi, ofansa yönelmesi, defansif tedbirleri de rafa kaldırdı. Başakşehir gibi iş bitirici ayaklara sahip bir takım karşısında risk almanın bir faturası da olabilirdi. Nitekim defansta top kayıpları ve ikramlar gelince, Visca’nın kaleyi bulan füzelerine Volkan Demirel de çare olamayınca maç bir anda kopuverdi.Pereira’nın son hamleleri de (Alper-Fernandao, Kjaer-Ozan) maçı döndürmeye yetmedi. Maç nasıl dönecekti ki? Fenerbahçe’de tempo yoktu, heves yoktu, hırs yoktu. Van Persie gibi bir golcü penaltıyı bile atamıyordu. Sonuçta Başakşehir hak ettiği bir galibiyet alırken Fenerbahçe’nin şampiyonluk hayalleri de sona erdi. Maçtan çıkartılacak birçok mesaj vardı. Yazımızı o mesajlarla bitirelim. 

Emre Belözoğlu: “Ben mi Diego mu?” 

Bekir: “Alves benden iyi mi?” 

Volkan Babacan: “EURO 2016’da kale benim.” 

Fernandao ve Van Persie: “Seneye biz bu takımı sırtlayamayız.” 

Caner Erkin: “Neden yokum?” 

Göksel Gümüşdağ: “Bir kulüp ve bir takım böyle yaratılır.” 

Ve alkışlarla Abdullah Avcı “Hala Pereiralar’ın peşinde mi koşacaksınız?” diyorlardı. Haksızlar mı, karar sizin?

EYYAMCI HAKEM

Genelde yazılarımda hakemlere pek değinmem ancak dün gördüm ki verdiği her karar sonrası iki taraftan da tepki alan hakem Fırat Aydınus tam bir eyyamcı olmuş. Bence erken jübile yapsa yeridir.

SEYİRCİ İNANMAMIŞTI

Başakşehir Kulübü dün statta iki kale arkasını Fenerbahçe taraftarına tahsis etti. Ancak bu tribünlerin yarısı bile dolmadı. Galiba seyircisi bile bu takımın şampiyon olacağına inanmıyordu.

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
kültür sanatta''çakma''dünyamız