27 Nisan 2014 Pazar, 18:24
KULUNCAK HEYETİDEN ESENLİK’E ZİYARET
Malatya’nın Kuluncak İlçe Kaymakamı Hasan Gündoğdu ve Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, ilçede ahşap ve bakır işlemeciliği yapan i hanımlar ile birlikte Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz’ı ziyaret etti. 
Kuluncak Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Kalkınma Bakanlığı’nın desteklediği Sosyal Destek Projesi (SODES ) olan “Hünerli Eller Çalışıyor” Projesi kapsamında gerçekleştirdikleri ahşap ve bakır işlemeciliği faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, “Hünerli Eller Çalışıyor” projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışma kendi insanımıza, kendi bölgemize yönelik faydalı işler yaparak, artı bir değer ortaya koymuştur. Sayın Kaymakam Bey’i, Belediye Başkanımızı ve hanım kardeşlerimizi gerçekleştirdikleri bu örnek projelerinden dolayı kutluyorum. Ayrıca bu faaliyetlerinin sadece kendilerine değil, diğer bölgelerimize de çok önemli bir değer katacağına inanıyorum” dedi.
Kuluncak Kaymakamı Hasan Gündoğdu, göreve atanır atanmaz bir proje ekibi kurarak bakır işlemeciliğinin yapıldığı yörelerde araştırmalar yaptıklarını ve gerekli altyapıyı kurduklarını sonrasında ise bu işte usta olan isimlere ulaşıp Kuluncak’a getirdiklerini ifade etti. Gerçekleştirdikleri proje ile Kuluncaklı hanımların el işlerinde ne kadar becerikli olduklarını gördüklerini belirten Kaymakam Gündoğdu, “Bakır işlemeciliği faaliyetine, iyi bir araştırma ve ekip ruhuyla başladık. Kalkınma Bakanlığı’nın, Malatya Valiliği’nin ve Kuluncak Kaymakamlığı’nın destekleriyle, bakır işlemeciliği projesi SODES projesi kapsamına alındı. İlçede girişimci ve yetenekli bayanlar bakır işlemeciliği ve ahşap hediyelik kutu yapımında üretime destek veriyor. Öncelikle Kuluncaklı bayanları bu girişimlerinden ve özverilerinden dolayı kutluyorum. İlçemizde devam eden Bakır İşlemeciliği ve Ahşap Hediyelik Kutu Yapımı Projesi şunu gösterdi ki, Kuluncak’ın insanı çalışkan ve hünerli, eline aldığı işi iyi bir netice aldırmadan bırakmıyor ayrıca çok iyi işler başarıyor. Kadınlarımızın sosyal hayatta aktif görev almaları, ekonomik yönden gelişmeleri, üretime katkı sunmanın mutluluğuna ermeleri hepimizi sevindiriyor. Ayrıca ilçemizin tanıtılması için bu tür projeler önemlidir. Kuluncaklı bayanlar gerçekten de bölgede ihtiyaç duyulan böyle bir işe el atmış olmaları hem ilimiz hem de bölgemiz açısından son derece önemlidir. Bakır İşlemeciliği ve Ahşap Hediyelik Kutu yapımı işini ilerleyen zamanlarda çok daha iyi öğrenecek olan bayanlarımızın bu işten ciddi ekonomik gelir elde edeceklerine inanıyorum” dedi.
Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz da, “Kalkınma Bakanlığı’nın desteklediği SODES projesi “Hünerli Eller Çalışıyor” Projesi ile hepimizin gurur duyduğu sonuçlar ortaya çıktı. İlerleyen zamanlarda daha farklı ve güzel ürünlerin ortaya çıkaracağına inanıyorum. Bizler ilçemiz için her türlü desteği ve gayreti ortaya koyacağız” dedi.
Kuluncak heyeti tarafından Boyraz’a kendi el emekleri olan bakır işlemeli saat hediye etti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KULUNCAK HEYETİDEN ESENLİK’E ZİYARET