21 Mayıs 2014 Çarşamba, 13:36
KULUNCAK’TA BAYANLARA İSTİHDAM KAPISI
 Malatya’nın Kuluncak İlçesi’nde madenlerin bakır işlemeciliği ile çiçek açtığı bildirildi. 
Kalkınma Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Kuluncak Kaymakamlığı’nın destekleriyle Bakır İşlemeciliği Projesi, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında devam ediyor.
İlçede 50 girişimci ve yetenekli bayan, bakır işlemeciliği ve ahşap hediyelik kutu yapımında üretime destek veriyor. Uygulanan Bakır İşlemeciliği projesinde ortaya çıkan ürünlerin özel kutularda sunumları için, Ahşap Atölyesinin de kurulması ihtiyacı doğdu. Kuluncak Kaymakamlığı’nın yaptığı araştırmada, bölgede kadife ve benzeri hediyelik kutuları seri imal eden her hangi bir işletmenin olmadığından yola çıkarak böyle bir proje hayata geçirildi.
Projenin ilerleyen günlerinde çok daha farklı ahşap kutular tasarlayacak olan bayanlar, hedeflerinin sadece il düzeyinde değil, tüm Türkiye’ye açılmak olduğunu söylüyorlar.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Hasan Gündoğdu, “Öncelikle Kuluncaklı bayanları bu girişimlerinden ve özverilerinden dolayı kutluyorum. İlçemizde devam eden Bakır İşlemeciliği ve Ahşap Hediyelik Kutu Yapımı Projesi şunu gösterdi ki, Kuluncak’ın insanı çalışkan ve hünerli olduğunu ve eline aldığı işi iyi bir netice aldırmadan bırakmıyor ayrıca çok iyi işler başarıyor. Şu anda da yine Halk Eğitim Merkezi bünyesinde devam eden bu projenin de çok başarılı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Kadınlarımızın sosyal hayatta aktif görev almaları, ekonomik yönden gelişmeleri, üretime katkı sunmanın mutluluğuna ermeleri hepimizi sevindirecektir. Ayrıca, ilçemizin tanıtılması için bu tür projeler önemlidir. Kuluncaklı bayanlar gerçekten de bölgede ihtiyaç duyulan böyle bir işe el atmış olmaları hem ilimiz hem de bölgemiz açısından son derece önemlidir. Bakır İşlemeciliği ve Ahşap Hediyelik Kutu yapımı işini ilerleyen zamanlarda çok daha iyi öğrenecek olan bayanlarımızın bu işten ciddi ekonomik gelir elde edeceklerine inanıyorum. Projelerimizde bize desteklerini esirgemeyen Malatya Valisi Sayın Vasip Şahin’e Kuluncak halkı adına şükranlarımı sunarım. Ayrıca İlçemizde projeleri destekleyen, projede yer alan bayanları, Kuluncaklı hemşerilerimizi ve emeği geçen proje ekibini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KULUNCAK’TA BAYANLARA İSTİHDAM KAPISI