27 Aralık 2015 Pazar, 18:38
KÜRDİSTAN AÇIKLAMASINA, BAKAN TÜFENKCİ'DEN SERT GÖNDERME
KÜRDİSTAN AÇIKLAMASINA, BAKAN TÜFENKCİ'DEN SERT GÖNDERME
 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "La dini bir Kürt kimliği isteyen HDP, Kürtlerin temsilcisi olamaz" dedi. 
Bir televizyon programına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, önemli açıklamalarda bulundu. "Artık önümüzdeki yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak, Kürdistan küllerinden yeniden doğuyor" diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demirtaş'ı Türkiye'nin sazlı gücü haline getiren bir takım medya organlarına bu sözü sormak lazım. HDP'nin siyaset dili, CHP'nin eski Kemalist diliyle aynı noktada buluştu. La dini bir Kürt kimliği isteyen HDP, Kürtlerin temsilcisi olamaz. Dolayısıyla Demirtaş'ın bu açıklamasının dikkate alınmaması gerekiyor" diye konuştu.

BAKAN TÜFENKÇİ, AMBARGO HAKKINDA NET KONUŞTU
Türkiye-İsrail arasında yapılan görüşmeleri de değerlendiren Bakan Tüfenkci, Filistin davasını bu kadar sahiplenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun bu davadan asla vazgeçmeyeceğini kaydetti. Türkiye'nin Filistin davası uğruna çok bedeller ödediğinin altını çizen Tüfenkci, AK Parti'ye yapılan 'Gezi' ve '17 Aralık' gibi saldırıların tek nedeninin Mavi Marmara olduğunu söyledi. Anlaşma taslağının en önemli maddelerinden birinin Gazze olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, Türk menşeli malların Gazzelilere ulaştırıldığı zaman Filistin'e ambargo konusunun da fiilen kaldırılmış olacağını aktardı. 
Bakan Bülent Tüfenkçi, Rusya'nın Türkiye'ye 1 Ocak'tan itibaren daha ciddi bir ambargo uygulamaya başlayacağını açıklaması konusunda da net konuştu. Türkiye'nin Rusya'ya değil, Rusya'nın Türkiye'ye bağımlı olduğunu vurgulayan Bakan Tüfenkçi, "Ambargo daha fazla uzatılırsa bunun Türkiye ekonomisine etkisinin minimuma indirilmesi için gereken tedbirleri aldık" ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KÜRDİSTAN AÇIKLAMASINA, BAKAN TÜFENKCİ'DEN SERT GÖNDERME