31 Ocak 2014 Cuma, 15:45
KURSİYERLERDEN PERFORMANS SERGİSİ
Malatya Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi ile merkeze bağlı semt konaklarında atölye kurslarına katılan vatandaşlar tarafından yapılan eserler, Malatya Park AVM’de açılan sergi ile Malatyalıların beğenisine sunuldu.
Sergi açılışına; Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, İsmail Nacar, Emniyet Müdür Yardımcısı Turan Odabaşı ve bazı daire müdürleri ile kursiyerler katıldı.
Sergide bez bebek, takı tasarım, tezhip, ebru, hüsnü hat, el sanatları, kara kalem resim, yağlı boya resim, heykel, kil şekillendirme, çini ve ahşap yakma atölyelerinde kursiyerler tarafından 1 yılda yapılan eserler sergileniyor.
Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya Belediyesine bağlı Sanat Merkezi, semt konakları, çok amaçlı sosyal tesisler ile Kadın Yaşam ve Spor Merkezi’nde 1 yılda 6 bin kişinin faydalandığını söyledi.
Kurslara bayan ve çocukların daha fazla ilgi gösterdiğini vurgulayan Mumcu, “İnsanlarımız boş vakitlerini değerlendirmek adına sanatsal kurslarımıza katılıyor. Yeteneklerini sergiliyor, becerilerini ortaya koyuyorlar. Sosyal rehabilite anlamında insanlarımız kendilerini geliştiriyorlar. Bütün Malatyalılar bu mekanlardan ücretsiz olarak faydalanmaktadırlar. O kadar yoğun ilgi var ki bazı talepleri karşılayamıyoruz. Bu yıl içerisinde açacağımız sanat sokağı ve sanat merkezimizle bu tür ihtiyaçlara yeterince cevap verebileceğiz. Daha ferah ve nezih bir ortamda vatandaşlarımıza kültürel ve sanatsal anlamda hizmet üretmiş olacağız” dedi.
Serginin çok güzel olduğunu belirten Emniyet Müdür Yardımcısı Turan Odabışı ise Malatya’da sanatsal ve kültürel anlamda çok güzel işlerin yapıldığını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi, 2 Şubat Pazar gününe kadar açık kalacak.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KURSİYERLERDEN PERFORMANS SERGİSİ