02 Nisan 2014 Çarşamba, 17:00
KÜTÜPHANE HAFTASI
 Malatya’nın Darende İlçesi Kaymakamlığı tarafından 50. Kütüphane Haftası kutlandı.
Kütüphaneler Haftası nedeniyle Darende’de Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi’nin en eski kayıtlı 60 yıllık üyesi olan Başer Beşeren’e ‘sıradışı okur’ ödülü verildi.
Kütüphane Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan, 50. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş’u makamında ziyaret etti. Nevim Eryılmaz Doğan ziyaret sırasında kütüphanenin 60 yıllık üyesi ve sürekli okuru olmasından dolayı Başer Beşeren’i ‘bu yılki sıradışı okur’ seçerek Ankara’ya bildirdiklerini söyledi.
Doğan, Başer Beşeren in ilerleyen yaşına rağmen kütüphaneden ödünç kitap alarak okumayı sürdüren en eski üyelerden biri olduğunu belirtti.
Kitap tutkunu Başer Beşeren’e ‘en güzel hediye’ olan kitap ve çiçek hediye eden Kaymakam Bünyamin Kuş, “Okuma kültürünün somutlaştırılması bakımından Başer amcayı örnek gösteriyoruz. Kitaba olan merak ve tutkunluğu bir sevdaya dönüşmüş. Bu öğrencilerimiz ve vatandaşlarımıza başta olmak üzere hepimize örnektir” dedi.
Kendisine kitap okumasından dolayı bir ödül verilmesine memnun olduğunu belirten Başer Beşeren, “Okumayı çok seviyorum, bine yakın kitabım var. Ansiklopedilere ayrı bir ilgi duymaktayım. Kitap ve gazete okuma arzusu benim mesleğim marangozluk iş yerim kütüphaneye yakın olmasından dolayı da mesleğimin dışında da ikinci bir meslek sahibi etmiştir. Okumanın verdiği hazzı başka şeylerde bulamıyorum. Gün içerisinde işyerimde sürekli kitap, dergi okur, gazeteleri takip ederim, akşam da başucu kitabımdan okumadan uyumam” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KÜTÜPHANE HAFTASI