08 Şubat 2014 Cumartesi, 13:17
KUYAP PROJESİNİN MALATYA AÇILIŞ TOPLANTISI YAPILDI
Avrupa Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yürütülen “Çalışanların ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi”nin (KUYAP) Malatya açılış toplantısı yapıldı. 
Ramada Altın Kayısı Oteli’ndeki KİYAP Projesi Malatya açılış toplantısına Vali Vasip Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, TSO Başkan Vekili Fatih Ilıcak ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş yöneticisi ile işadamları katıldılar.
Toplantının açılışında konuşan TSO Başkan Vekili Fatih Ilıcak, “Sürdürülebilir Kalkınmanın’ sağlanması için Küresel Ekonomideki değişimlere ayak uydurmak ve değişimlere kuramsal olarak adepte olmak büyük önem arz etmektedir. Özellikle Malatya’daki işletmelerimizin Küresel ekonomi ile entegre olması ve sürdürülebilir bir büyüme yakalaması adına yapılan bu tür çalıştayları önemsiyoruz. Şu gerçeği çok iyi biliyoruz ki, Küresel ekonomi her gün yeni bir hücre yenilemesi ile karşımıza çıkıyor. Ekonomik Parametrelerin sürekli değişkenlik arz ettiği bir Dünya’da kendini değişime kapatan hiçbir işletmenin yaşama şansının olmadığını hepimiz biliyoruz. Hiç Şüphe yok ki: bir ülkenin kalkınmışlığında; İşletmelerin değişime anında cevap verebilme kabiliyetini geliştirmesi büyük önem arz eder. Bir Ticaret erbabı olan bizler teorik olarak şu gerçeği iyi biliyoruz ki, Dünya Pazarındaki değişkenler, anında bizim ticaret hanemizdeki gelişimleri menfi veya müsbet etkileyebiliyor. O Halde işletmelerimizi sürekli bir hücre yenilemesine tabi tutmak ve var olan bilimsel gerçekleri raftan indirip sahaya uygulamak gibi bir zorunluluğumuzun bulunduğunu hatırlatmak isterim” diye konuştu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği AB Daire Başkanı Wermer Gruber, katılımcıları Türkçe selamlayarak, “Malatya’ya ilk gelişim, çok güzel bir şehriniz var. KUYAP çok önemli bir proje. 5 milyon Euro’luk bir proje ve 2 yıl uygulama süreci olacak. Bu 2 yılda süre içerisinde 5 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu 5 bin kişinin 2 bini işveren, 3 bini çalışanlardan oluşacak. Malatya’da bu proje kapsamında 100 işverene ve 150 çalışana destek olmak, onlara yardımcı olmak istiyoruz” dedi.
Toplantıda Teknik destek Ekibi KUYAP Proje sunumunu ekip lideri Ayberto Gomez yaparken, KOBİ Geliştirme Kilit Uzmanı John Toner iş dünyasında uyum yeteneği, İnönü Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Tikici uyum yeteneğinin arttırılmasının önemi konusunda ve işadamı Mustafa Özhüsrev ise uygulamada uyum yeteneğinin arttırılmasının önemi konusunda bilgi verdi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
KUYAP PROJESİNİN MALATYA AÇILIŞ TOPLANTISI YAPILDI