16 Aralık 2016 Cuma, 13:11
Liseli öğrenciler Avrupa Stajına hazırlanıyor
Liseli öğrenciler Avrupa Stajına hazırlanıyor
Malatya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Viral pazarlamadan tedarik zincirine her yönüyle E-ticaret” adlı proje kapsamında İspanya’nın San Pedro de Alcantara Marbella kentine gitmeye hazırlanıyor. 
Malatya Ticaret Meslek Lisesinin projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı ile Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklemeye değer 324 proje içerisinde yer aldı.
Temel düzeyde mesleki eğitim almakta olan öğrencilerin katıldığı ülkeler arası staj ve çalışma ziyareti olarak adlandırılabilecek hareketlilik faaliyetine, pazarlama ve perakende alanından toplam 10 öğrenci katılacak.
Proje sorumlusu Müslüm Büyüköz, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının faaliyetleri ile Hayat Boyu Öğrenme Programı hakkında, “ERASMUS+ AB'ye üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikalarını desteklemek ve geliştirmek için yürütülen bir programdır. Bu program, ülkeler arası iş birliğinin kullanılarak mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, yeniliklerin teşvik edilmesini ve Avrupa boyutunun yükseltilmesini amaç edinmiştir.
Projemize katılacak ve yurt dışında mesleki eğitim alma fırsatı yakalayacak öğrencilerimizin, E-ticaret alanının ilgili kısımlarında var olan dijital teknolojiyi etkin bir şekilde kullanan vasıflı birer personel olmalarına, E-ticaret alanında istihdamlarına, kendilerine ait E-ticaret siteleri açarak iş gücü piyasasına dahil olmalarına katkı sağlamak amacındayız. Projemiz öğrencilerimizin girişimci, yenilikleri takip eden ve birlikte çalışan birer eleman olmalarına destek niteliği taşımaktadır” dedi.
Büyüköz, 5-18 Şubat 2017 tarihlerinde Marbella’ya gideceklerini belirterek “Velilerimizi ve okul toplumunu konu ile ilgili bilgilendirdik. Projemiz kurumumuzda temel mesleki eğitim almakta olan pazarlama ve perakende alanı öğrencilerimize 2 hafta süre ile E-ticaret konusunda teorik ve pratik eğitimlerle mesleki gelişimlerini kazandırma projesidir. Çok güzel kazanımlarla döneceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Liseli öğrenciler Avrupa Stajına hazırlanıyor