17 Şubat 2015 Salı, 15:33
MAKDER, ÖZGECAN CİNAYETİNİ KINADI
 Malatya Avukat Katipleri ve Sekreterleri Derneği (MAKDER), Özgecan Aslan’ın cinayeti sonrası idam cezasının yeniden getirilmesi tartışmaları ile ilgili “Eğer cumhur bizlersek, biz seçeceksek, demokrasi varsa, gelin Avrupa Birliği'nin taleplerini değil bizlerin talebine kulak verin” dedi. 
Dernek üyeleri, Malatya Adliyesi önünde toplanarak Tarsus’ta vahşice öldürülen Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili basın açıklaması yaptılar. MAKDER Başkanı Cemal Hanilçi tarafından yapılan açıklamada, Özgecan Aslan’ın katledilmesini protesto etmek ve katillerini lanetlemek için toplandıklarını söyledi. Türkiye’de ve dünyada kadınlara karşı kötü muamele ve şiddet olaylarının gün geçtikçe artarak çoğaldığını ifade eden Hanilçi, “Buna bir son demenin vakti geldi de geçiyor. İster açık, ister kapalı, nasıl giyinirse giyinsin hiçbir kadınımız kötü muameleye tacize ve tecavüze uğramamalı” dedi.
Dernek Başkanı Hanilçi açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Tabii ki büyük maddi sıkıntılar çekiyor olabilirsiniz ama, Özgecan verdiği acı hangi maddi ölçü ile eşleştirilebilir? Dersin ne zaman biteceğini, elindeki maaş bordrosuna bakarak geçiren öğretmenim, çocuğunun ne zaman okula gidip de kafasını rahat ettireceğini bekleyen anne babalarım, bu davranışlar sonucunda bu ülkede caniler yetişiyor.
Bu ülkede çocuğa ve kadına tecavüz edenlere, insanları şüphesiz kasten öldürenlere idam cezası gelmez ise, bu cumhur Haziran ayı seçimlerine gelmeyecek, sizi meclise taşımayacak. Bu bir tehdit değil, biz vatan sevdalılarının acısı, haykırışı sizler bizim için oradaysanız bizim için bu kanunu lütfen çıkarınız.
Özgecan kardeşim sen belki de bu ülkenin silkelenişi yeni umudu olup senin yaşadığın acıyı başkaları yaşamasın diye umut olacaksın. Keşke sen gitmeden çözüm bulunsaydı fakat olmadı seni unutmayacağız, unutturmayacağız, mekânın cennet olsun, Allah rahmet eylesin.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MAKDER, ÖZGECAN CİNAYETİNİ KINADI