30 Nisan 2014 Çarşamba, 13:35
MALATAYA'DA PSİKOLOJİK ŞİDDET VE HOŞGÖRÜ SEMİNERİ
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal ajansı tarafından kabul edilen “En Tahrip Edici Tehdit Olan Psikolojik Şiddeti Toplumumuzdan Uzaklaştıralım “ isimli proje kapsamında öğrencilere seminer verildi. 
Romanya’nın “Casa Corpului Didaktic Doli” kurumuyla ve yerel ortakları ile yapılan çalışma kapsamında psikolojik şiddet ve hoş görü Battalgazi Halk Eğitim Salonu’nda öğrencilere verilen seminerde, psikolojik şiddet ve hoş görü programı tanıtılarak, toplumsal hoşgörü eşitliği, yasal düzenlemeler, insanların birbirlerine yönelik şiddetle mücadelede hizmet sunumu, şiddete maruz kalan öğrencilerin ve gençler ve iletişim’ konularını içeren sunumlar yapıldı.
Fatih Anadolu Lisesi ve Malatya Anadolu Lisesinin öğrencilerin katıldığı seminerde Romanya Craiova Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Doria Wisnu’nun yaptığı sunum Türkçeye çevrilerek öğrencilere aktarıldı. Proje ortaklarından İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Hikmet Zelyurt, öğrencilerin karşılıklı birbirlerini anlama ve iletişimin faydaları hakkında bilgiler paylaştı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Uzmanı Ferat Dalaman duygudaşlık kurma adı altındaki sunumu öğrenciler tarafından dikkatle dinlendi. Salonda ki öğrenciler için hazırladığı birbirimizi anlama ve sevmeyle ilgili tarihe anlamlı söz ve düşünceler katan atalarımızın sözlerinden oluşan görsel sunumuyla program sona erdi.
Seminere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Yetiş, Proje Koordinatörü Şube Müdürü Memduh Büyükkaya, Fatih Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Kaçmaz, Romanya’dan katılan Eğitim Heyeti üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATAYA'DA PSİKOLOJİK ŞİDDET VE HOŞGÖRÜ SEMİNERİ