17 Ocak 2014 Cuma, 20:11
MALATYA AMATÖR KÜME FUTBOL LİGİ
MALATYA AMATÖR KÜME FUTBOL LİGİ
 MALATYASPOR-GİRMANA BELEDİYESİ İPEKYOLU SPOR MAÇININ TATİL EDİLMESİ
- GİRMANA BELEDİYESİ İPEKYOLUSPOR TEKNİK SORUMLUSU RAMAZAN KOÇAK:
- “MAÇIN TATİL EDİLMESİNE BİR ANLAM VEREMEDİK”
- “HAKEM MAÇI ELİ CEBİNDE YÖNETTİ”, Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi takımlarından Girmana Belediyesi İpekyoluspor’un teknik sorumlusu Ramazan Koçak, Malatyaspor ile oynadıkları karşılaşmanın 52. dakikada maçın hakemi Oğuz Kaan Uran tarafından tatil edilmesiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Koçak, 29 Aralık 2013 Pazar günü saat 10.00’da Yeşiltepe Stadı’nda Malatyaspor ile oynadıkları karşılaşmanın 52. dakikada maçın hakemi tarafından iptal edilmesine bir anlam veremediklerini söyledi.
Karşılaşmanın hakemi Oğuz Kaan Turan’ın karşılaşmayı ‘güvenlik zafiyeti’ iddiasıyla tatil ettiğini söylediğini öne süren Koçak, “Karşılaşmanın hakemi maça eli cebinde başlamıştır. Hakemin maçı eli cebinde yönettiği görüntüler elimizde mevcuttur. Bu görüntüleri gerekli yerlere ileteceğiz” dedi.
Koçak, karşılaşmanın tatil edilmesine bir anlam veremediklerini ifade ederek, şunları söyledi:
“Mücadelenin 52. dakikasında rakip oyuncu bizim oyuncumuza faul yaptı. hakemde faul atışını bizim lehimize verdi. Rakip futbolcu, bizim yerde kalan futbolcumuzun yanındaydı. Takımımızın kaptanı Süleyman Aracı, rakip futbolcuyu eliyle hafifçe iterek, uzaklaşmasını istedi. Rakip oyuncuya sert bir müdahale yoktu. Zaten kendisini ne yere attı ne de hamle yaptı. Ama hakem kaptanımıza direk kırmızı kart çıkarttı. Oyuncumuz bunun üzerine hakeme, ‘ne yapıyorsunuz’ dedi. Hakem de kaptanımıza dışarıyı göstererek, oyundan çıkmasını istedi. Bunun üzerine kaptanımız, kaptanlık bandını hakemin üzerine attı. Hakem ise ‘Maçı tatil ettim. Güvenliğim yoktur’ diyerek, sahayı terk etti. Hakem, sahayı terk ettiği esnada kendisine hakaret edildiğini de söylüyor. Ben takımın teknik sorumlusu olarak ‘Hocam ne yapıyorsunuz’ dedim. Bana, ‘Çık dışarı, sahanın güvenliği yok, maçı tatil ettim’ cevabını verdi. Maçta görev alan polisler ile maçı izleyenlerde bu duruma bir anlam veremedi.”
Hakemin karşılaşmayı zaman zaman eli cebinde yönettiğini iddia eden Koçak, “Gözlemciyle hakem soyunma odasında denk raporlar tutuyorlardı. Ben de içeri girip, ‘darp varsa kabulüm ama niye tatil ettiniz’ diye sordum. Hiç oralı bile olmadılar. Hatta sürekli sert bir dille dışarı çıkmamı istediler. Ben de ‘Sizi Allah’a havale ediyorum’ deyip, dışarı çıktım.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA AMATÖR KÜME FUTBOL LİGİ