24 Eylül 2014 Çarşamba, 09:59
MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAKIR, KOZLUCA’YI ZİYARET ETTİ
 Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Akçadağ İlçe Belediyesi’ne bağlı Kozluca Mahallesi’ndeki asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
Akçadağ İlçesi Kozluca Mahalle gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Genel Sekreter Arif Emecen, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ile bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada, “Her noktada ciddi bir kuraklık yaşanıyor. Yer altı sularının eksilmesi, kaynakların azalması gibi sıkıntılar bulunuyor. En çok sıkıntı da sulama suyundan kaynaklanıyor. Sulama suyundaki sıkıntı, içme suyunun kaçak kullanılmasına sebebiyet veriyor. Kaçak su kullanımını yoğun bir şekilde denetliyoruz. Kaçak su kullananlara yönelik ağır cezalar uygulanıyor. Ama vatandaşlarımızın da kaçak su kullanımına karşı duyarlı olması gerekiyor” dedi.
Başkan Çakır, “Genel olarak baktığımız zaman ilçelerimizin yarısından fazlasının hem içme suyu hem de kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesi gerekiyor. Büyükşehir ile birlikte köy statüsünden mahalle statüsüne geçen mahalle yollarımızda ciddi sıkıntılarımız var. Bugüne kadar güzel hizmetler yapıldı ama yapılanlar yeterli seviyede değil. Yeni büyükşehir yasası ile birlikte Özel İdare ile güçler birleştirildi. Daha iyi hizmet nasıl yapabiliriz, daha kaliteli yolları nasıl yapabiliriz diye bunların çalışmalarını yapıyoruz. Büyükşehir olarak her bölgede taş ocakları kurmaya çalışıyoruz. İlçelerimizde yol yaparken merkezden malzeme taşımayacağız, her bölgenin taş ocakları olacak. Her bölgede PMT tesisleri ile seyyar konkasör tesisleri kuruyoruz. Böylece hizmetlerimiz hem daha az maliyetli hem de daha hızlı bir şekilde gerçekleşmiş olacaktır. Personel yapılanmalarımız ilçelerde kısmen de olsa tamamlandı. Daha kaliteli hizmeti getirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ise, “Yeni yapılan yollarla birlikte yollarımızın standardı yükseliyor. Merkeze uzak olan mahallelerimizin yollarındaki standartların artması, vatandaşlarımıza daha güvenli ulaşım imkanı sağlıyor. Bu güzel hizmetlerin yapılması, bizleri olduğu gibi vatandaşlarımızı da mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAKIR, KOZLUCA’YI ZİYARET ETTİ