03 Mayıs 2014 Cumartesi, 16:40
MALATYA GÖRME ENGELLİLER: 4 - ANKARA ALTINOKTA GÖRME ENGELLİLER: 0
Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi takımlarından Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü, Ankara Altınokta Görme Engelliler Spor Kulübünü 4-0 yendi. 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Turkcell'in sponsorluğunda gerçekleştirilen Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi'nde 3. hafta karşılaşmasında Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü, Ankara Altınokta Görme Engelliler Spor Kulübünü konuk etti.
Yeşiltepe Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Mesut Arguz ile Murat Bozan hakem ikilisi yönetti. Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 4-0 kazandı. Malatya Görme Engelliler Spor Kulübüne galibiyeti getiren golleri 2, 20 ve 29. dakikada milli sporcu Kahraman Kurbetoğlu ile 24. dakikada Ahmet Çelik kaydetti.
Karşılaşma sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu Kahraman Kurbetoğlu, "Bu maçta biraz şanslıydık. Açıkçası bende şaşırdım. Malatya bütün takımlar için zor bir deplasman, yani burada sadece bir maç kaybettik. O da geçen yıl bir maçı kaybettik. Onun dışında bu sahada bir kaybımız yok. Sahamız çok iyi alışkınız sahamıza. Burada alacağımız puanlar ligin genel gidişatını etkileyecek. Haftaya İstanbul'da önemli bir maçımız var. İnşallah orada en iyi sonucu almaya çalışacağız. Altınokta köklü bir takım. Bu sezon yeni yükseldiler lige, onlarda altyapılarını tamamlamaya çalışıyorlar" dedi.
Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü Onursal Başkanı Emine Akkurt ise, Altınokta Görme Engelliler Spor Kulübünü farklı yendikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, "Benim harcadığım bir emek yok. Sözü bile olamaz. Onlar emeklerinin karşılığını aldılar. Dört sıfırlık bir skorla Malatya'ya hak ettiği sporu kazandırdılar. Görme engelliler olarak güzel bir skor elde ettiler. ben kendilerini tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum. Maçı izlerken de zevkle izledim. Bundan sonra Malatya'da olacak maçları da kaçırmayı pek düşünmüyorum. Normalde futbolu sevmeyen biriyim pek. Bu maçı zevkle izledim. Bu maç bana göre çok daha heyecanlı ve güzel geçti. Ankara'daki takımımız üzülmesinler. Biz onları misafir olarak ağırlamaktan zevk duyarız. Ama maçı biz alacağız demiştik. Hepsinin eline canına sağlık. Çok güzel mücadele ettiler. Gurur verici hele böyle bir takımda onursal başkanlığı layık görmüşler. Onursal başkan olarak bugün bu maçı almış olmak, onur verici, gurur vericidir. Tekrar tekrar tebrik ediyorum. İnşallah bütün spor dallarında böyle seviyeli böyle güzel zevk veren maçlar izlemek istiyorum" şeklinde konuştu.
Ankara Altınokta Spor Kulübü Başkanı Songül Dağ ise, mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını kaydederek, "Buruk bir üzüntü var. Ama iyi olan kazasın demiştim ben. Bizim çocuklar da elinden geleni yaptılar ama bilemiyorum artık. ancak misafirperverliklerine diyecek bir şeyim yok. Çok teşekkür ediyorum. Centilmen bir maç olduğunu düşünüyorum. şuan çok buruk ve biraz üzgünüm. Pek diyecek bir şey bulamıyorum ama Malatya'ya başarılar diliyorum. Bizlerde inşallah diğer maçlarda daha güzel galibiyetler alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA GÖRME ENGELLİLER: 4 - ANKARA ALTINOKTA GÖRME ENGELLİLER: 0