30 Ağustos 2017 Çarşamba, 23:05
Malatya İnönü Stadı'na Veda
Kapılarını 1970 yılında futbol müsabakalarına açan emektar Malatya İnönü Stadı, Süper Lig’in 3. haftasında oynanan Evkur Yeni Malatyaspor-Antalyaspor müsabakasıyla birlikte Malatya futboluna veda etti. 
Yıllarca unutulmaz müsabakalara ev sahipliği yapan İnönü Stadı, şehre yeni yapılan stadyumun Süper Lig’in 5. haftasındaki Bursaspor maçında açılmasıyla birlikte TOKİ’ye devredilerek kademeli olarak yıkılacak.
Tarihe tanıklı eden emektar Malatya İnönü Stadı'nın yıkımının bu yılın içerisinde planlandığı ifade edildi. Adını eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’den alan İnönü Stadı, tarihi skorbordu ve kolonsuz kapalı tribünüyle Türkiye’nin mimari anlamdaki en önemli yapılarından biri.
Yeni sezonda şehrin dışına yapılan 27 bin 44 seyirci kapasiteli yeni Malatya Stadyumu'nun kullanılacak olması nedeniyle süresini dolduran İnönü Stadı’nın kapalı tribününün yıkılmayarak, korunmasının planlandığı öğrenildi. Emektar stadın arsasının Battalgazi Belediyesi tarafından şehir parkı olarak kullanılacağı belirtiliyor.
1970 yılında yapılan stat Malatyaspor ve Yeni Malatyaspor’un birçok karşılaşmalarına şahitlik ederken, Malatyaspor’un Balkan Kupası ve UEFA Kupası gibi uluslararası müsabakalarına da ev sahipliği yaptı.
İnönü Stadı, Malatyaspor’un 1983-1984 sezonunda namağlup olarak 2. Lig'den 1. Lig'e çıkması, 1987-88 sezonunda 1. Lig'deki en iyi derecesini yaparak ligi 3. sırada tamamlaması, 1988-1989 sezonundaki Balkan Kupası, 2000-2001 sezonunda 1. Lige çıkması ve 2004 yılında UEFA Kupası’nda İsviçre’nin Basel takımı ile karşılaşmasına tanıklık etti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Malatya İnönü Stadı'na Veda