09 Aralık 2016 Cuma, 18:52
Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın'dan Prof.Dr. Nihat Tursun' a ziyaret
Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığına kısa bir süre önce getirilen Prof.Dr. Nihat Tursun’ a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu 
Ziyarette Malatya tarımı üzerine karşılıklı fikir alışverişleri gerçekleştirildi. Üretim ve tarımın önemini çok iyi bildiklerini ifade eden Prof.Dr. Nihat Tursun, “Bizler çifti ve yetiştirici bir aileden geldiğimizden dolayı üretimin tarımın önemini iyi bilmekteyiz. Yıllardır üretim üzerinde yaptığımız gerek pratik, gerek teknik birçok çalışmamız olmuştur ve bu çalışmalarımız devam etmektedir. Tarımın çok önemli olduğu, üretimin önemli olduğu, dönemi yaşıyoruz. Bu ve benzer konuları verdiğimiz tüm derslerimizde öğrencilerimize anlatıyoruz. Yine gerek sivil toplum örgütleri gerek üniversite olarak her türlü program ve projeye ziraat fakültesi olarak destek olur gerekli çalışmaları birlikte yaparız. Bizler ziraat fakültesi olarak üretim anlamında ürün çeşitliliği ve farklı fakültelerin oluşumu anlamında birçok çalışma yapıyoruz. Tarım arazilerinin korunması gerektiği ve gerekliliği ortadadır. Sürekli istişareli ve koordineli çalışmalıyız “dedi.
Prof.Dr. Nihat Tursun ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek İhsan Akın’a teşekkür etti.
Yeni görevinde Prof.Dr. Nihat Tursun’ a başarılar dileyen Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “ İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi dekanımız Prof.Dr. Nihat Tursun'un öncelikle görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Tüm yapılacak olan proje ve çalışmalarımızda Malatyamız ve ülkemiz için yapılması gereken acil önem arz eden konularda beraber hareket edeceğiz. Birçok ortak çalışmalar yapacağız. Nihat Tursun hocamızın kendiside bir çiftçi aileden gelmesi üretimi yetiştiriciliği bilmesi bizim için bir avantaj olup bunu sahaya en iyi şekilde yansıtmalıyız. Ortak hareket ederek önemli çalışmalar yapabiliriz. Gerek birlik olarak gerek Malatya tarım ve hayvancılık platformu olarak ürün çeşitliliği ve ilgili bölümlerinde ziraat fakültesinde açılacak olması bizleri gerçekten sevindirmiş olup bu noktada dekanımızla koordineli ortak akıl noktasında güzel çalışmalar yapacağız inşallah, bizi kabul ettiği için teşekkür ediyorum “diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın'dan Prof.Dr. Nihat Tursun' a ziyaret