18 Şubat 2014 Salı, 10:51
MALATYA LEZZETLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Dünya Aşçılar Birliği (WACS) ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonun organizasyonunda İstanbul’da gerçekleştirilen ve ülkemizin en büyük gastronomi organizasyonunda Malatya Yemek Kültürü Standı’nın yoğun ilgi gördü.
Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Vali Vasip Şahin’in destekleri ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç’ın katkıları ile hazırlanan Malatya Yemek Kültürü Standı yoğun bir ilgi görürken standı özellikle yabancı konukların incelemesi ve bilgi alması dikkat çekti.
Stant ziyaretçileri arasında yer alan eski bakanlardan Metin Emiroğlu, Sanatçı Selahattin Alpay, TAŞFED Genel Başkanı Yalçın Manav, Amerika Malatyalılar Dernek Başkanı Rıza Ataş takdirlerini dile getirerek Malatya yemek kültürünün tanıtımını destekleyen Vali Şahin’e çok teşekkür ettiler ve Malatya’nın uluslar arası bir etkinlikte yer almasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Emiroğlu soframızın zenginliğini herkese tanıtma imkanı bulduk, Malatya’mızın son yıllarda tanıtımı için değişik etkinliklerde yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Alpay yemekleri görünce çocukluk günlerine geri döndüğünü dile getirerek duygusal anlar yaşadı, Manav ise Malatya Valiliğinin festival kapsamında yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Ataş önümüzdeki aryalarda Amerika da düzenlenecek olan etkinlikte de bu standı görmek istediklerini dile getirerek bir davette bulundu” ifadeleri kullanıldı.
Merk Unlu Mamüller firması tarafından imal edilen Malatya Valiliği logolu kayısılı ekmeği yapan firma yetkilileri Vali Şahin’e iletilmek üzere ekmeği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kılıç’a takdim etti.
Festival sonunda dereceye giren yarışmacılara kupaları verilirken festivale katkı sağlayan kuruluşlara da plaket verildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA LEZZETLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ