27 Eylül 2017 Çarşamba, 20:20
Malatya Spor USA Kulübü Başkanı Teoman Mutlu Malatya’da
Amerika’da kurduğu ve Ümit Karan, Engin Baytar gibi isimleri kazandırdığı Malatyaspor USA takımıyla adından söz ettiren Malatyalı iş adamı Teoman Mutlu, Malatyaspor’un eski Başkanı ve Kalecisi Vedat Erdoğan ile birlikte Malatya valisi, büyükşehir belediye başkanı, emniyet müdürü ve STK temsilcilerini ziyaret etti. 
Malatyalıların, Amerika’daki faaliyetleri, Malatyaspor USA takımın son durumu ve E.Yeni Malatyaspor ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak için geldiği Malatya’da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mutlu, “Malatyaspor olası bir durumda da hiçbir zaman sahipsiz kalmaz. Çünkü Malatya'da çok değerli isimler var. Bunlar bu takıma sahip çıkar. Gerekirse bizler Amerika’dan gelir sahip çıkarız” dedi.
Sözlerine Ümit Karan’ın teknik direktörlüğünü, Engin Baytar’ın ise takım kaptanlığını yaptığı Malatyaspor USA takımının başarılı gidişatını değerlendirerek başlayan Mutlu, “Özellikle ben Malatya halkına sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Malatyaspor USA futbol takımı kuruluşundan bu yana kadar tamamen Malatya halkına hitap eden bir kulüptür. Biz bu takımı kurduğumuzda erkek kardeşim Serhat ile amacımız Malatya’nın sesini dünyanın her yerinde duyurabilmek, aynı zamanda Türkiye’de ses getirebilmekti. Tabi ilk kuruluş aşamasında biz altyapıya çok büyük önem verdik. Tesislerimizi yapmak için uğraştık. Bu arada futbolda başarı sağlamak amacıyla Türkiye’nin en kaliteli futbolcularından biri ve en iyi teknik direktör olma unvanıyla Ümit Karan’ı takımımızın başına getirdik. Çünkü baş çok önemlidir futbolda. Arkasından futbol takımızı güçlendirmek amacıyla Engin Baytar gibi çok kaliteli futbolcuları kadromuza kattık. Galatasaray alt yapısından 18- 19 yaşında eğitilen çocukları aldık ve Amerika’da alt yapımız için seçmelerimizi yaptık. Bundan sonra periyodik olarak futbolcu seçmelerini düzenleyeceğiz. Çünkü neden Güney Amerika futbol için önemli bir yer, Şili, Arjantin, Kostarika, Brezilya falan çok önemli bir değer. Buradaki futbolcu adaylarını kaliteli isimleri eğer biz Türkiye futboluna Malatya’mıza kazandırabilsek bizden mutlu kimse olamaz. Engin Baytar 33 yaşında bir futbolcu kendini buldu bu sene büyük bir patlama yaptı bizlerde çok mutluyuz bununla alakalı çünkü en önemli noktası Malatya sporun başarısı. Biz bu sene birbirimize kenetlendik. Hocasıyla, malzemecesine, üreticisinden, en tepedeki isme kadar. Biz şampiyon olacağız, bu sene onun garantisini verelim ve her zaman beyanatım vardır ben o Times Meydanı’nda kupayı futbolcularımla kaldırıp, oradaki Türk hemşehrilerimize, gurbetçilerine hepsine armağan edeceğim. Daha sonrasında inşallah getirip buradaki meydanda Malatya halkına armağan edeceğim. Çünkü Malatya halkı futbolu çok seviyor. Malatya halkı gerçektende her şeyi hak ediyor.

“Malatyaspor olası bir durumda da hiçbir zaman sahipsiz kalmaz”
Mutlu, E.Yeni Malatyaspor’un içerisinde bulunduğu süreci de değerlendirerek, “Yeni Malatyaspor bana göre çok büyük başarılara imza attı. Özelikle yönetim kadrosu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü 2.ligden birinci lige, sonrada Süper Lig’e çıkmak kısa zamanda gerçek den büyük başarı. Ayrıca tebriklerimi sizin vasıtanızla buradan söylüyorum. Gelelim diğer konulara. Ertuğrul Sağlam Türkiye’nin en sevilen teknik adamlarından bir tanesi. Ben isterdim ki; kulüp de kalsın, çünkü alt yapıya çok önem veriyor. Ama olmadı... Yapılan transferler bir kısmı kaliteli oyuncular bunlarda ilerleyen zamanlarda olur. Bir kısmı kaliteli oyuncular umarım iyi olur. Tabi yönetimsel hatalar bu sene daha fazla var. İnşallah yönetimsel hataları da çok kısa zamanda düzeltirler. Adil Başkanın bunu düzelteceğine inanıyorum. Ama Malatyaspor olası bir durumda da hiçbir zaman sahipsiz kalmaz. Çünkü Malatya’mızda çok değerli isimler var. Bunlar bu takıma sahip çıkar. Gerekirse bizler Amerika’dan gelir sahip çıkarız. Çünkü Malatya halkı futbolla mutlu olan bir il. Başka hiçbir yerde mutlu olamıyorlar. Çünkü futbolu seviyorlar. Bu en zirvede olmasına rağmen Malatya sporumuzu farklı yerlere getirmememiz de fayda var. Umarım Adil Başkan kafasındaki yapıyı biraz daha değiştirir. Çünkü sanırım ileri günlerde farklı şeyler olacaktır” diye konuştu.

“Bu kafayla Malatyaspor gitmez”
Teoman Mutlu’dan sonra konuşan Malatyaspor’un eski Başkanlarından ve Kalecilerinden Vedat Erdoğan ise, “Yani gurur duyulacak bir şey. Ben Amerika’da Teoman’ı tanıyorum. Teoman’ı Malatya’ya gelmesine ben vesile oldum zaten. Çok müthiş bir şey. Ben Amerika’ya gittiğim zaman Malatyaspor USA’nın tesislerini gezdim ve gurur duydum. Kendi sitemde de anlattım. Amerika’da okyanus ötesinde Malatyalılar orada bir araya gelip etkinlikler yaptık. Çünkü biz Malatya sevdalısıyız. Benim hiçbir menfaatim yok. Evet, doğrudur ben Malatyaspor'da futbol oynadım. Malatyaspor kulübünde başkanlık yaptım, Malatya’da Eğitim Vakfı’nın Kurucu Genel Sekreterliği’ni yaptım. Kartvizit çok, Malatya’dan kopamıyoruz. Teoman Başkanın da inşallah dediği olur. Çünkü alt yapıya çok büyük önem veriyor. Ben Adil Başkanın bir büyüğü olarak, Malatyaspor'un bir başkanı olarak ona bir nasihatte bulunacağım. Okyanus ötesinde Malatyaspor USA başkanı gelmiş. Allah razı olsun belediye başkanımızdan, sayın valimizden, emniyet müdürümüzden hepsi kabul etti. Ama Malatyaspor'un ismini taşıyan USA başkanı buraya gelmiş aç bir telefon kardeşim hoş geldin diye sor. Nasılsın iyi misin diye sor... Nasıl yardımlaşa biliriz diye sor. Bu kafayla Malatyaspor gitmez” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Malatya Spor USA Kulübü Başkanı Teoman Mutlu Malatya’da