31 Ocak 2014 Cuma, 15:49
MALATYA STANDI İLGİ GÖRÜYOR
Bu yıl 18’incisi İstanbul TÜYAP’ta düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Malatya standının ilgi gördüğü bildirildi.
Açılışa katılan Malatya Valisi Vasip Şahin, EMITT’in dünyanın en büyük turizm fuarları arasında olduğunu belirterek, Malatya standının kurulmasına standa katkı sağlayan kuruluşlara teşekkür etti.
Fuarda Malatya standını ziyaret edenler arasında; Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, eski bakan, Malatya milletvekili ve halen Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı olan Metin Emiroğlu ile MEV yönetim kurulu üyeleri Abdulkadir Eriş, Şaban Taçyıldız, Muammer Şahin ve İbrahim Nalbant, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Konya Valisi Muammer Erol, geçmişte Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşar yardımcılığı yapan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen yer aldı.
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, “Dünyanın sayılı turizm fuarlarından birine katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Sayın Valimiz Vasip Şahin’in talimatları doğrultusunda hazırlanıp katıldığımız fuar Malatya’nın tanıtımı için büyük önem taşıyor. Fuar öncesi hazırladığımız tanıtıcı yayınlarla ilimizi turistik, tarihi, kültürel ve doğal yönleriyle tanıtıyoruz. Valiliğimiz koordinasyonunda İl Müdürlüğümüz, Fırat Kalkınma Ajansı ve Malatya Belediyesi Kültür AŞ ilimizi tanıtmak için gayret sarf ediyoruz. Standımızın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi görmesini bekliyoruz” dedi.
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı ise “EMITT çok önemli bir turizm fuarı. Dünyanın her tarafından sektör temsilcileri burayı ziyaret ediyor. İlimizin tanıtımı için büyük bir şans. Seyahat acenteleri, tur operatörleri, oteller başta olmak üzere çok sayıda sektör temsilcisi fuara katılıyor. Burada yapacağımız çalışmalarla sektör temsilcilerine Malatya’yı tanıtıp ilimize turist gelmesini sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Fuarda Malatya standını ziyaret edenlere kayısı döneri ile kayısı çeşitleri ikram ediliyor.
Bu arada, 1 Şubat Cumartesi, saat 13.00 ile 17.00 arası Malatya Günü düzenlenecek. Malatya Günü’nde konuklara kayısılı pirinç pilavı ile tereyağlı kayısı tatlısı ikram edilecek.
Malatya Standı’nda; Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Abid Öztoprak başkanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ile Ali Cengiz, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Özel İdare Genel Sekreterliği Kültür ve Sosyal İşler Genel Müdürü Murat Sezik, Belediye Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı ile Satın Alma Sorumlusu Mahmut Karaca, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop ile Uzman Yüksek Mimar Tuğba Pembegül ve diğer görevlilerden oluşan bir ekip görev yapıyor.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA STANDI İLGİ GÖRÜYOR