06 Mart 2014 Perşembe, 11:19
MALATYA SÜRGÜLÜLER DERNEĞİ BİRİNCİ YILINI KUTLADI
Malatya Sürgülüler Derneği, kuruluşunun birinci yıldönümünü organize ettiği ‘Sürgülüler Gecesi’ ile kutlandı.
Malatya Öğretmen evinde yapılan Sürgülüler Derneği’nin birinci kuruluş yıldönümü kutlamalarına; AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Karayolları Van Bölge Müdürü Turan Gülhaş, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, AK Parti’nin Doğanşehir Belediye Başkanlığı adayı Vahap Küçük, AK Parti İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu, İl Afet Acil Durum Müdürü Hamza Demiralp, Doğanşehir belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını Malatya Sürgülüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Sevim yaptı. Sevim, “Derneğimiz bir yıl önce kuruldu. Bir yıllık süre içinde, çeşitli paket yardımları, toplantı ve seminerler düzenledi. Cenaze ve düğün gibi hassas konularda üyelerimizi ve tüm hemşerilerimizi bilgilendirmek suretiyle hizmet ağımızı genişlettik” dedi.
Sürgü türkülerinin seslendirildiği gecede Destan Halk Oyunları Kulübü gösterisini sundu. Sürgülü şairler Ali Özbek, Gazi Şahin ve Muhittin Balkış'ın şiirleri seslendirildi. Gecede Sürgü'nün tanıtımının yapıldığı ve dernek faaliyetlerinin anlatıldığı sunular gösterildi.
Gecenin sunuculuğunu ve müzik ekibinin hazırlanmasını Malatya Eğitimciler Sanat Derneği (MESD) Başkanı Mehmet Balkış yaptı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA SÜRGÜLÜLER DERNEĞİ BİRİNCİ YILINI KUTLADI