26 Nisan 2014 Cumartesi, 12:41
"MALATYA TEKVANDOSU AYAĞA KALKIYOR"
Tekvando Malatya İl Temsilcisi Nurettin Uçar, Malatya tekvandosunun yeniden ayağa kalkmaya başladığını söyledi. 
Uçar, Tekvando Malatya İl Temsilciliği görevine geldikten sonra Malatya tekvandosunun eski başarılarını yakalaması için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, 4 aylık süreçte yaptıkları çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını kaydetti.  
"AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA 2 MALATYALI KATILACAK"
Uçar, Azeybaycan'da yapılacak olan Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası'nda 2 Malatyalının görev yapacağını belirterek, "Türk tekvandosu olimpik anlamda çok büyük başarılar elde etti. Bu başarıda Malatya'nın çok ciddi katkıları var. Malatya, yıllarca tekvando sporunun lokomotifi olmuş, milli takıma sporcu kazandırmış ve milli takımın beynini oluşturmuştur. Tabi milli takıma sporcu kazandırmanın yanı sıra milli takım antrenörleri ve uluslar arası hakemlerde yetiştirdik. Bu anlamda Azerbaycan'ın Bakü şehrinde 1-4 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası'nda, Engin Sarıkaya uluslar arası hakem, Alaattin Menekşe ise Türkiye Büyükler Tekvando Milli Takım Antrenörü olarak görev yapacak. Bu Malatya'nın tekvando da ne kadar güçlü ve söz sahibi olduğunu göstermektedir" dedi.  
"TÜRKİYE'DE EN İYİ 10 TAKIM İÇERİSİNDEYİZ"
Anadolu Yıldızları Ligi'nde Malatya tekvando karmasının, Türkiye'nin en iyi 10 takımı arasında yer aldığını kaydeden Uçar, "Malatya; minik, yıldız ve genç sporcularıyla tekvando sporundaki eski gücünü kazanacak. Bizler göreve geldiğimiz günden buyana bunun çalışmasını yapıyoruz. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Anadolu Yıldızları Tekvando Ligi'nde de sporcularımız büyük bir başarı elde etti. Kars'ta yapılan eleme grubunu geçen Malatya Tekvando Karması, Batman'da yapılan yarı final müsabakalarında da başarılı olarak, Gaziantep'te 6-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacak" şeklinde konuştu.
Uçar, tekvando sporunda ciddi bir yoğunluğun oluştuğunu belirterek, "Ortaokul ve Liselerin seçmelerini yaptık. Yarı final müsabakalarında sporcularımız 16 madalya getirdi. Malatya, tekvando sporunda tekrar ayağa kalkıyor. Biz onun ilk adımlarını attık" ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
"MALATYA TEKVANDOSU AYAĞA KALKIYOR"