19 Kasım 2016 Cumartesi, 20:19
Malatya Ticaret Borsası
Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında 85 Milyon 287 bin Amerikan doları gelir elde edildiğini söyledi. 
Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, kayısı ihracatındaki yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. 3 aylık ihracat sürecinde 25 bin 473 ton kayısı ihraç edildiğini kaydeden Özbey, “Kayısı ihraç sezonun Ağustos ayı ile başladı. Ekim ayına kadar Malatya’dan yurt dışına 25 bin 473 ton olarak gerçekleşti. Karşılığında 85 milyon 287 bin Amerikan doları ilimize girdi sağladı. Malatya'nın geçim kaynağı, ekonomisinin temel direği kayısıdır” şeklinde konuştu.
Üreticilerin Ekim ayında 9 bin 436 ton kayısı ihraç ettiğini kaydeden Özbey, “Bunun karşılığında 31 milyon 479 bin Amerikan doları girdisi sağlandı. Biraz geride kaldığımızı düşünüyorum daha önceki yıllara göre tonaj bakımından bir miktar geride kaldığımızı söylüyorum. Ama bunu önümüzdeki dönemde telafi edeceğimizi Kasım ve Aralık ayında bunu telefi edeceğimizi söylüyorum. Üreticilerimiz pazarda arz talep dengesini iyi araştırsınlar arz ve talebi dengelerlerse onların faydasına olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Malatya Ticaret Borsası