28 Ekim 2017 Cumartesi, 03:17
Malatya Valiliğinden Yaylacılara ve Yazlıkçılara Uyarı
Son dönemlerde bölücü terör örgütü mensuplarının özellikle yaylalarda ve yazlık evlerde bırakılan erzakları almaları güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Malatya Valiliği de açıklama yaparak yaylalarda ve yazlık evlerde erzak ve gıda maddelerinin bırakılmamasını istedi. 
Malatya Valisi Ali Kaban'ın imzası ile yayımlanan yazılı açıklamada, ülkenin huzurunu bozmaya yönelik dışarıdan ve içeriden destekli teröre karşı etkin mücadelenin devam ettiği belirtildi. Terörle mücadelenin Malatya’da da Güvenlik Kuvvetleri tarafından da titizlikle sürdürüldüğünün belirtildiği açıklamada “İlimizin terörden uzak, asayişi düzgün ve huzurlu bir kent olarak anılmasında, şüphesiz Malatya’da yaşayan sağduyulu halkımızın katkılarını da belirtmek ve teşekkür etmek gerekir” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İçişleri Bakanlığımızca terörün kökünü kazımak amacıyla başlatılan mücadelede Yayla Evleri ile yerleşimden uzak yazlık olarak kullanılan evlerde her türlü gıda malzemeleri ve erzakların bırakılmaması, bu malzemelerin güvenlik kuvvetlerinin etkin mücadelesi sonucu kırsalda lojistik destekleri kesilen terör örgütü elemanlarınca evlere girilerek kullanıldığı ve yaşamsal destek aldıkları belirlenmiştir. Bu nedenle İlimizde Yayla Evleri veya yerleşim yerlerinden uzak evleri bulunan halkımızın evlerinde yaşamsal maddeleri (Gıda ve Erzak) bırakmamaları, teröre karşı yürütülen etkin mücadele ve İlimizde huzur ve asayişin temini için önem arz etmektedir.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Malatya Valiliğinden Yaylacılara ve Yazlıkçılara Uyarı