17 Ocak 2014 Cuma, 20:05
MALATYA YENİ BİR İŞGEM DAHA KAZANDI
MALATYA YENİ BİR İŞGEM DAHA KAZANDI
 Malatya, 3. İş Geliştirme Merkezi’ne (İŞGEM) kavuştu. 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımına geçtiğimiz yıl başlanan AB Destekli İş Geliştirme Merkezi’nin koordinatörlüğü Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılacak.
Yapımı biten ve kısa süre sonra faaliyete başlayacak olan İŞGEM’i; Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti.
Malatya’nın yeni bir İŞGEM ile daha tanıştığını belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, küçük işletmelerin büyümesi için bu merkezlerin büyük önem taşıdığını söyledi.
AB Destekli olarak Türkiye’de 3 Organize Sanayi Bölgesi’ne yaptırılan İŞGEM’lerden birinin Malatya’ya yapıldığını belirten Erkoç, “Malumunuz olduğu üzere İŞGEM’ler Türkiye’de KOBİ Fidanlığı olarak anılıyor. Burada küçük firmalarımız 100 -200 metrekarelik kapalı alanlarda işe başlayarak işlerini büyütüyorlar. Buradaki 38 İşlik bulunuyor. Bu işlikler gerçek anlamdaki girişimcilere ev sahipliği yapacak. Buranın bir nevi işletmeciliği Odamız ile birlikte ilgili kurumlarda olacak. Böylece Girişimci arkadaşlarımızın işlerini büyütmesi noktasında da bura önemli bir misyonu yerine getirecek” dedi.
KOSGEB İl Müdürü Murat Seki ise İŞGEM’in kısa süre içerisinde faaliyete geçeceğini belirterek şunları söyledi:
“KOSGEB tarafından 2008 yılında hazırlanıp, Avrupa Birliği’ne sunulan İŞGEM’ler projesi, Avrupa Birliği Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde kabul edilmiştir. Başlangıç olarak Türkiye genelinde 49 kalkınmada öncelikli il arasında 3 ilde İŞGEM kurulması planlanmış olup, Merkez Müdürlüğümüz ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odamız başta olmak üzere yerel dinamiklerinin büyük gayretleri sonucunda İŞGEM kurulacak bu 3 ilden birisi Malatya olmuştur. Malatya İŞGEM; 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde 8 bin 315 metre kare alan üzerine 38 adet işlikten ve kompleksten oluşan bir İŞGEM’dir. İŞGEM İnşaat ihalesi Merkezi İhale Finans Birimi tarafından Ekim 2011 de yapılmış olup, inşaat faaliyetlerine Ağustos 2012’de başlanılmıştır. İŞGEM binasın Ekim 2013’de KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğümüze teslim edilmiştir. İŞGEM Projesinin Paydaşı Malatya Ticaret ve Sanayi odası olup, 31 Mayıs 2010 tarihinde Merkez Müdürlüğümüz ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası arasında Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı Seçili Yörelerde Üç Yeni İŞGEM kurulması ve Türkiye’deki İŞGEM’ler arasında bir ağ oluşturulması Malatya ili paydaş Protokolü imzalanmıştır.”
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası İŞGEM İşleticiliği için şirketi kurarak önümüzdeki günlerde müracaatları almaya başlayacak.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA YENİ BİR İŞGEM DAHA KAZANDI