24 Kasım 2014 Pazartesi, 16:18
MALATYA’DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI
24 Kasım Öğretmenler Günü Malatya'da kutlandı.
Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen program, müzik öğretmenleri eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, aday öğretmenlerin yemin töreni yapıldı.
Buradaki programda konuşan Vali Süleyman Kamçı, sermayesi insan olan öğretmenliğin, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleklerinden birisi olduğunu ifade ederek, bir toplumun eğitim ve öğretim faaliyetlerine verdiği değerin, o toplumun gelişmişlik ve kalkınmışlık derecesiyle yakından alakalı olduğunun altını çizdi. Vali Kamçı, "Bu sebeple kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomi alanlarında kalkınmış ve ilerlemiş olmak, şüphe yok ki eğitim ve öğretim sorunlarını çözmüş bir toplum olmakla mümkün olacaktır" şeklinde konuştu.
Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da, “Sizler, ülkenin 2023 vizyonunun baş aktörlersiniz. Şehit kanlarıyla sulanmış vatan toprağında bin bir renkte çiçeklerin bahçıvanlarısınız. Cumhuriyetimizin 100. yılında hedefleri dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu hedeflere sizlerin gayret ve çalışmalarınızla ulaşacağınıza inanıyoruz" dedi.
Genç öğretmenler adına Tuba Yalım, emekli öğretmenler adına Ziya Erdem de konuşma yaptı.
Vali Süleyman Kamçı, emekli olan Orhan Öksüz, Ziya Erdem, Soner Kara ve Şüheda Sertdemir’e hizmet şeref belgesi verdi.
Vali Süleyman Kamçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy tarafından, şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA’DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI