12 Mayıs 2014 Pazartesi, 15:06
MALATYA’DA 53 ENGELLİ, TEMSİLİ ASKERLİK YAPTI
Malatya’da 53 engelli, bir günlük temsili askerlik yapıp, törenle yemin etti. 
İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen yemin töreninde konuşan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy, “Jandarma Teşkilatı’nın 175’inci Kuruluş Yıldönümü kutlamaları kapsamında; 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik de olsa yerine getirebilmelerini, kışla ortamını yaşayarak bu hazzı tatmalarını sağlamak amacıyla 53 engelli vatandaşımıza Malatya İl Jandarma Komutanlığı’nda temsili askerlik uygulaması icra edilmiştir. Temsili askerlik yapmak üzere başvuran gençlerimiz aileleri ile birlikte bir gün süre ile Malatya İl Jandarma Komutanlığı’nda misafir edilmiş, eğitim elbisesi ve teçhizatı ile donanmış olarak kendileri için hazırlanan yemin törenine katılmışlardır. Askerlik yemini eden engelli gençlerimiz gün boyunca birliğin eğitim ve öğretim faaliyetlerine iştirak ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Malatya İl Jandarma Komutanlığı hakkında bilgilendirilmiştir” diyerek, daha sonra özetle şunları söyledi: “Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen evlatlarımız, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadırlar.”
Yemin eden engelli erler adına konuşan Mustafa Özkoca ise, “Bizler 2014/1 devre erler olarak, bugüne kadar dedelerimizden, babalarımızdan ve ağabeylerimizden devam eden bu kutsal nöbeti bir günlük dahi olsa devraldık. Bir günlüğüne askerlik yapsak da, bu nöbeti sadakat ve şerefle hayatımızın sonuna kadar sürdüreceğiz. Bugün hayatımızın en anlamlı günü; çünkü siz komutanlarımızın, ailelerimizin ve silah arkadaşlarımızın şahitliğinde ve huzurlarında diğer silah arkadaşlarımız gibi bizler de ant içtik. İçtiğimiz bu askerlik andına bundan sonraki sivil yaşantımızda da bağlı kalacağımıza ve atacağımız her adımın daha anlamlı, her hareketimizin daha bilinçli ve şuurlu olacağına şeref sözü veriyoruz. Atatürkçülük ruhu ile bize verilecek her türlü görevi şartlar ne olursa olsun yerine getirme azmindeyiz” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Vasip Şahin, Garnizon Komutanı ve 7’nci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Atilla Darendeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İl Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, engellilere terhis belgesi, künye ve hediyelerini verdiler.
Diğer yandan, yemin edip terhis belgelerini alan engelli askerler ise, mutlu olduklarını dile getirdiler. Engelli aileleri de duygulu olduklarını ifade edip, böyle bir programı düzenleyenlere teşekkür ettiler.
Program sonunda törene katılanlara yemek ikram edildi.
Vali Vasip Şahin, tören sonrası basın mensuplarının engelli askerlerin yemin etmesiyle ilgili duygularını sormaları üzerine, “Gördük ki, engelli kardeşlerimiz ve aileleri çok mutlu oldular. Milletimizin gönlünde özel bir yeri olan askerlik görevinin özellikle gençliğe geçiş döneminde yapılması da ayrı bir duygu katıyor” dedi.

12052014_MALATYA_ENGLER_YEMN_TOREN_ paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA’DA 53 ENGELLİ, TEMSİLİ ASKERLİK YAPTI