14 Mart 2014 Cuma, 09:15
MALATYA’DA 8 AMBULANS TÖRENLE HİZMETE SUNULDU
 Malatya İl Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Merkezi’nde 8 yeni ambulansın hizmete sunulması nedeniyle tören düzenlendi.
Yeşiltepe Yeşilevler yakınındaki 112 Komuta Merkezi’nde düzenlenen ambulansın hizmete sunulması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Vasip Şahin, Malatya’nın sağlık ihtiyaçlarının karşılanması yönünde iyi performans sergilendiğini ifade ederek, “8 yeni ambulanslarla birlikte sağlıktaki ulaşılabilirlik ve kalite daha da yükselecektir. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Ambulans helikopter için de bakım ve yer gösterilmesi isteniyordu. Bunları sağladık. Yeni ambulans helikopter alımları ile birlikte ilimize de bir ambulans helikopter gönderilecek ve bölgeye hizmet verecektir” ifadelerini kullandı.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise şunları söyledi:
“İlk 10 dakikada hastaya ulaşma kriterini yakalayan ilimiz sağlık konusunda oldukça ilerdedir” şeklinde konuşup, ambulans helikopter için de bakanımızla ve müsteşarımızla görüştük. Hastalarımızı uçuruyoruz dedik ve inşallah önümüzdeki aylarda ambulans helikoptere de kavuşmuş olacağız” dedi.
Konuşmalardan sonra İl Sağlık Müdürü Nail Umay, yeni ambulansları yetkilere tanıttı.
Törene, İl Sağlık Müdürlüğü Şube müdürleri, 112 Komuta Merkezi yetkili ve ilgilileri, Sağlık Sen Malatya Şube başkanı Mehmet Bingöl de katıldı.
112 Komuta Merkezi’nde 8 yeni ambulansın hizmete sunulması ile birlikte Malatya’da 52 ambulansa ulaşıldığı kaydedildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
MALATYA’DA 8 AMBULANS TÖRENLE HİZMETE SUNULDU